زاغی

در حال بارگذاری ...ویدیو
16

31 فروردين 1395

زاغی پرنده‌ای ازخانوادهٔ کلاغیان است که محل زندگی آن بیشتر در اروپا، قسمت بزرگی از آسیا و شمال غرب آفریقا می‌باشد. طول بدن زاغی حدود ۴۰ تا ۵۱ سانتی‌متر است که بیش از نیمی از آن دم بلند پرنده‌است. پرهای شانه، پهلوها و شکم آن سفید و بقیه پر و بالش سیاه با جلای آبی، سبز و ارغوانی است. همه‌چیزخوار است اما غذاهای گوشتی را بر گیاهی ترجیح می‌دهد. زاغی در مناطق حاشیهٔ شهری فراوان است و تا وقتی آزار داده نشود از انسان دوری نمی‌کند. گاهی دو یا چند پرنده به اذیت و آزار حیوانات دیگر مثل گربه‌ها اقدام می‌کنند که این رفتار ممکن است برای فراری دادن شکارچیان و تخم‌دزدهای بالقوه باشد. زاغی تک‌همسر است و تا پایان عمر با جفت خود زندگی می‌کند. در صورت مرگ همسر، جفتی هم‌سن خود انتخاب می‌کند. آشیانهٔ خود را معمولاً بر روی درختان بلند می‌سازد. جنس نر آن از ماده بزرگ‌تر است. زاغی تنها پرنده و یکی از معدود جانورانی است که می‌تواند تصویر خود در آینه را تشخیص دهد. فصل جفت‌گیری زاغی در بهار است و نمایش معاشقه آن به این شکل است که جنس نر به‌سرعت پرهای سرش را بالا و پایین می‌برد. دمش را مانند بادبزن باز و بسته می‌کند و صدایی آرام و متفاوت از صدای خود ایجاد می‌کند. با بازکردن پرهای سفید شانه‌هایش سعی می‌کند توجه پرندهٔ ماده را به سمت خود جلب نماید. پروازهای کوتاه و دنبال‌بازی نیز بخشی از معاشقه این پرنده است. بین ۵ تا ۸ تخم می‌گذارد و در فروردین روی تخم می‌خوابند. زاغی ماده در حدود ۱۸ تا ۱۹ روز بر روی تخم‌ها می‌خوابد و در این مدت زاغی نر برای او غذا می‌آورد. پس از به دنیا آمدن جوجه‌ها، هر دو زاغی نر و ماده به همه آنها غذا می‌دهند و در صورتی که منابع غذایی محدود و میزان غذا کم باشد جوجه بزرگتر و قویتر تمام غذاها را می‌گیرد و با این کار زاغی‌ها مطمئن می‌شوند که حداقل یکی از جوجه‌ها زنده می‌ماند. جوجه‌ها پس از ۲۶ تا ۳۰ روز از لانه بیرون آمده و تا بیشتر از چهار هفته بعد کماکان از پدر و مادر خود غذا دریافت می‌کنند. زاغی‌ها همه‌چیزخوار هستند و رژیم غذایی آنها از میوه تا مُردار را در برمی‌گیرد. رژیم غذایی زاغی‌ها در تابستان شامل بی‌مهرگان و حشراتی چون مگس، کرم و عنکبوت است و در پاییز و زمستان به خوردن میوه، مُردار و گرفتن پرندگان و پستانداران کوچک می‌پردازند. مطالعه‌ای در شمال ایران بر روی زاغی‌ها نشان داده که میانگین وزن بدن زاغی‌ها ۲۱۵ گرم و میانگین طول کل بدن ۴۶.۳ سانتی‌متر و نسبت جنسی ماده به نر در نمونه ۱.۱ به ۱ بوده‌است. بررسی محتویات سنگدان در زمستان نشان داد که ۸۱ درصد از مواد جانوری شامل حشرات، سوسک‌ها و بندپایان و ۱۹ درصد از مواد گیاهی شامل گندم، جو، خردهٔ نان و بذر گیاهان تغذیه کرده بود. میانگین طول روده هم ۶۱۱ میلی‌متر و نسبت طول روده به طول کل بدن برابر ۱.۳ به ۱ بود که این نسبت ارجحیت رژیم غذایی گوشت‌خواری را نشان می‌دهد. تغذیه زاغی از تخم، جوجه یا گنجشک‌سانان کوچک جثهٔ دیگر هم در برخی از منابع ذکر شده‌است.




يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.

ماهی شیربت
ماهی شیربت
مدت ويدئو : 1:27
بازدید : 2266
مورچه
مورچه
مدت ويدئو : 2:32
بازدید : 709
حیات وحش کردستان: مار
حیات وحش کردستان: مار
مدت ويدئو : 06:43
بازدید : 927
مارهای سمی استان گلستان
مارهای سمی استان گلستان
مدت ويدئو : 03:59
بازدید : 1434
نادرترین نهنگ جهان
نادرترین نهنگ جهان
مدت ويدئو : 00:29
بازدید : 537
همه ...
کرم ابریشم
کرم ابریشم
مدت پادکست : 3:30
بازدید : 1529
چنگر
چنگر
مدت پادکست : 3:23
بازدید : 1831
زوم(عقرب)
زوم(عقرب)
مدت پادکست : 5:14
بازدید : 1176
ماهی راشگو
ماهی راشگو
مدت پادکست : 1:39
بازدید : 2168
ماهی کیلی فیش
ماهی کیلی فیش
مدت پادکست : 1:55
بازدید : 747
همه ...
پرنده بزک
پرنده بزک
تعداد تصوير : 8
بازدید : 1592
سوزگردن
سوزگردن
تعداد تصوير : 8
بازدید : 1422
نژادهای گوناگون گربه ها
نژادهای گوناگون گربه ها
تعداد تصوير : 32
بازدید : 878
پلنگ سیاه
پلنگ سیاه
تعداد تصوير : 4
بازدید : 8769
چلچله ی رودخانه ای
چلچله ی رودخانه ای
تعداد تصوير : 8
بازدید : 953
همه ...