هوبره

در حال بارگذاری ...ویدیو
1.3

16 شهريور 1393

از پرندگان بسیار‎ ‎زیبا و باشکوه کویرهاست‎. طول بدنش از نوک منقار تا انتهای‎‎ دم، حداکثر به ۶۵سانتی‌متر می‌رسد‎. نر و ماده ‎ شبیه هم هستند، ولی نرها حدود ۱۰ درصد از ماده‌ها بزرگتر‎می‌باشند‎. «هوبره نر» دارای دمی نسبتاً بلند و بالهایی باریک در‎ ‎هنگام پرواز است.‎ دو رشته پرهای زینتی‎ سیاه و سفید در حاشیه گردن دارند ‎که‎ سیاهی‎ آنها در پشت گردن به خوبی مشخص است. «هوبره» عموماً پرنده‌ای مهاجر است که در بیابانها و دشتهای نیمه بیابانی و خشک زندگی می‌کند و در دو فصل بهار و پاییز به سرزمینهایی بسیار دور دست مهاجرت می‌کند. این پرنده در مناطق جنوب غرب استان هرمزگان به آن چرز می‌گویند. در حدود ۳۲ نوع هوبره در دنیا وجود دارد، نسبت بزرگ آنان در قارهٔ آفریقا موجود است، که ۲۳ نوع در بر می‌گیرند. مشهورترین آنان (حُباره عربی) است بارنگ خاکی و خاکستری، اما «حباره آسیوی» (هوبره آسیوی) مایل به رنگ زرد وخاکی، و «هوبره آفریقایی» مایل به سیاه رنگ است. نر هوبره از ماده بزرگتر است، ودور گردنش از پر خاکستری پوشیده‌است، دو طرف گردنش با خط سیایی کشیده نمایان است. «هوبره» تکزیست وگاهی هم در مجموعات کوچکی زندگی می‌کند، أما هنگام تزاوج و جفت‌گیری و تخم گذاری جفت جفت دیده می‌شوند. ودر مسافاتی تا حدود ۵ کیلومتر انتشار می‌یابند. در شب پرواز می‌کنند، نیاز زیادی به آب ندارند، اما در عصرها در مناطقی که آب وجود دارد مانند (آبدان‌ها) وغدیر، وحوضچه‌های آبی به وضوح دیده می‌شوند. دشتهای اطراف شهرستان بستک بویژه دشت « صحرای خلوص » در فصل بهار میزبان «هوبره‌ها» هستند و مردم از نزدیک می‌توانند با این پرنده زیبا آشنایی بیشتری بیدا کنند. این پرنده از میش مرغ کوچکتر و از زنگوله‌بال بزرگتر است، از لحاظ ظاهری به بوقلمون ماده شباهت دارد، گردن و دم خرمائی رنگش دراز است، نر و ماده در تمام فصول از روی دسته پرهای سیاه و سفید بلندی که در طرفین گردن آنها آویزان است، کاکل کوتاه سیاه و سفید و چشم‌های درشت تشخیص داده می‌شوند سطح پشتی این پرنده قهوه‌ای و خاکی کمرنگ، با خطوط مجدار فراوان، سطح شکمی آن سفید و ناحیه گلویش، خاکستری کمرنگ است . در پرواز پشت و پوشپرهای بال، به رنگ خاکی یکدست به‌نظر می‌آید، شاهپرهای سیاه بال دارای یک قسمت سفید رنگ در قاعده شاهپرهای نخستین می‌باشد ولی مقدار آن از سفیدی بالهای زنگوله بال و میش مرغ بسیار کمتر است . آهسته بال می‌زند، بالهایش دراز است . در پرنده‌های نر دو رشته پرهای زینتی‎ سیاه و سفید در حاشیه گردن دارند ‎که‎ سیاهی‎ آنها در پشت گردن به خوبی مشخص است. زمینه پر و بالشان خاکی رنگ است ‎که در زیر ‎بالها کم و بیش سفید می‌شود. سر و تاجی با رگه‌های سیاه و سفید بر زمینه‌ای ‎خاکی رنگ‎ دارند و بالای دمشان خاکستری ‎با رگه‌های عرضی تیره‌تر است‎. نرهای‎ نابالغ شبیه ماده به نظر می‌رسند‎، اما پرهای زینتی‎ حاشیه گردن، أما در «ماده‌ها» کمتر است.‎ معمولاً از راه خوردن حشرات تغذیه می‌کند. در زمستان و تابستان «هوبره‌ها»، گیاهان کوچک، حشرات، قورباغه‌ها، کرم‌ها، خزندگان را می‌خورند. همچنین دانه‌های میوه‌های خشک، عقرب، ملخ نیز می‌خورند.




يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.

پرورش مرغ بومی
پرورش مرغ بومی
مدت ويدئو : 04:56
بازدید : 1726
ستاره دریایی
ستاره دریایی
مدت ويدئو : 5:51
بازدید : 454
سوسمار خاردم ایرانی
سوسمار خاردم ایرانی
مدت ويدئو : 4:50
بازدید : 250
اسب کاسپین (انگلیسی)
اسب کاسپین (انگلیسی)
مدت ويدئو : 05:34
بازدید : 970
پرواز پردنگان در آسمان سمیرم
پرواز پردنگان در آسمان سمیرم
مدت ويدئو : 00:56
بازدید : 641
همه ...
ماهی لجن خوار (کت فیش)
ماهی لجن خوار (کت فیش)
مدت پادکست : 2:40
بازدید : 478
مار پلنگی
مار پلنگی
مدت پادکست : 3:05
بازدید : 480
وزغ رنگارنگ
وزغ رنگارنگ
مدت پادکست : 3:08
بازدید : 767
گوپی
گوپی
مدت پادکست : 2:40
بازدید : 347
چغک (گنجشک)
چغک (گنجشک)
مدت پادکست : 2:52
بازدید : 505
همه ...
مار، خزنده دوست داشتنی
مار، خزنده دوست داشتنی
تعداد تصوير : 4
بازدید : 2160
پرنده سرمکه
پرنده سرمکه
تعداد تصوير : 8
بازدید : 834
زاغ خالدار
زاغ خالدار
تعداد تصوير : 16
بازدید : 551
کفتار
کفتار
تعداد تصوير : 16
بازدید : 591
قرقاول طلایی
قرقاول طلایی
تعداد تصوير : 12
بازدید : 1291
همه ...