قند پنیری مراغه

در حال بارگذاری ...پادکست
2.4

17 شهريور 1395

شیرینی چای یا قند پنیری سوغاتی دلچسب مراغه برای شیرین کام کردن مسافران و گردشگران نقاط مختلف کشور است. این سوغاتی که در بین مردم و بسیاری از مسافران و میهمانان مراغه شناخته شده، در کنار سایر سوغاتی ها از جمله صابون، باسلوق، سجوق و خشکبار به همراه مسافران نوروزی به مناطق مختلف کشور سوغات برده می شود. شیرینی چای که در بین برخی از خانواده های ایرانی بجای قند مورد استفاده قرار می گیرد دارای نام های محلی آب نبات، نقل و قند پنیری مخصوص چای است. شکر که مواد اولیه این محصول محسوب می شود در کارگاه های آب نبات ریزی مراغه فرآوری شده و پس از طی مراحل مختلف به شیرینی چای تبدیل می شود. برخی از مردم این شهرستان بر این عقیده اند که این محصول طی جنگ های ایران و روسیه توسط مردمان مهاجر از روسیه به آذربایجان آورده شده و پس از تحولاتی هم اکنون با مشخصاتی مانند نرم بودن، رنگ سفید و حالت بادامی در این شهرستان تولید و در بازار عرضه می شود. این سوغاتی در طعم های مختلفی مانند هل، پرتقالی، لیمویی، آناناسی و دارچینی تولید و اسانس های مختلف با توصیه ها و نظارت های بهداشتی به آن اضافه می شود و بهترین و بیشترین شیرینی چای دلخواه مردم با طعم هل است. هم اکنون در این شهرستان حدود 30 کارگاه آب نبات ریزی مشغول به تولید و عرضه شیرینی چای بوده و در هر یک از کارگاه ها بین سه تا چهار نفر کارگر مشغول بکار هستند. روزانه در هر کارگاه بطور میانگین 60 تا 100 کیلوگرم شکر برای تولید شیرینی چای مورد استفاده قرار می گیرد. شیرینی چای (قند پنیری) در ابتدا در قالب های بادامی، آجری و مرواریدی تهیه می شد که در طول زمان به علت سهولتی که قالب بادامی در تولید دارد، این قالب جای سایر قالب ها را گرفت. شیرینی پزهای این شهرستان بعد از تهیه مواد اولیه شیرنی چای (شکر) آن را در یک دیگ مخصوص (پالت) ریخته و همراه با آب می جوشانند تا به خوبی شیره بگیرد. شیره را بر روی صفحه فلزی که در اصطلاح نبات ریزی به ˈسنگˈ شهرت دارد ریخته و پس از سرد شدن ، آن را به قطعات مختلف برش می دهند و اسانس لازم را به آن اضافه می کنند. شیره برش داده شده، بوسیله دو نفر آماده می شود به اصطلاح هوا می دهند که این کار برای سفیدی و نرم شدن شیره لازم بوده وسپس آن را به قطعات مختلف دیگری برش می دهند. قطعات برش داده شده را از درون دستگاه آب نبات ریزی رد کرده و بعد از پهن کردن آن بر روی سطح کار (استو) به منظور ایجاد خشکی نسبی و در اصطلاح (هوا خوراندن) بوسیله غربال (الک) خرده ریزهای آن را جدا می کنند. سپس شیرینی چای آماده شده را در درون بسته های 650 تا 700 گرمی بسته بندی کرده و برای مشتریان عرضه می کنند.


يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
نان کره‌ای  قزوین
نان کره‌ای قزوین
مدت ويدئو : 4:37
بازدید : 394
ادویه - سوغات آبادان
ادویه - سوغات آبادان
مدت ويدئو : 03:17
بازدید : 2958
ابریشم بافی در گلستان
ابریشم بافی در گلستان
مدت ويدئو : 01:40
بازدید : 1386
کلوچه فومن
کلوچه فومن
مدت ويدئو : 04:54
بازدید : 2777
طلای سرخ
طلای سرخ
مدت ويدئو : 05:07
بازدید : 5913
همه ...
پشمک - شیرینی سنتی یزد
پشمک - شیرینی سنتی یزد
مدت پادکست : 4:36
بازدید : 2970
چای قنادی
چای قنادی
مدت پادکست : 3:57
بازدید : 3217
نان های سنتی مردم فراهان
نان های سنتی مردم فراهان
مدت پادکست : 2:31
بازدید : 327
قطاب یزد
قطاب یزد
مدت پادکست : 4:38
بازدید : 2538
گل سرشور
گل سرشور
مدت پادکست : 1:08
بازدید : 1461
همه ...
گلیم قزوین
گلیم قزوین
تعداد تصوير : 16
بازدید : 5587
رشته خشکار
رشته خشکار
تعداد تصوير : 16
بازدید : 1830
دسرهای گیلانی
دسرهای گیلانی
تعداد تصوير : 4
بازدید : 1136
کلوچه زابلی
کلوچه زابلی
تعداد تصوير : 8
بازدید : 6614
نان روغنی ماسوله
نان روغنی ماسوله
تعداد تصوير : 8
بازدید : 5528
همه ...