بالنگ

در حال بارگذاری ...پادکست

25 شهريور 1393

بالنگ در کتب طب سنتی با ناماترج کبیر آمده است. میوه آنرا به فارسی بالنگ گویند و از نظر گیاه شناسی واریته از بادرنگ است. این درختچه دارای میوه های زشتی است که گاهی به وزن یک کیلو گرم نیز می رسد. نوع دیگری از بالنگ را به فارسی بادرنگ می نامند و در کتب طب سنتی با نام های بادرنج، باذرنج و اترج صغیر آمده است. بالنگ درختچه ای است به شکل غیرمنظم، برگ آن با کمی اختلاف شبیه سایر مرکبات ولی میوه آن به کلی متفاوت و نوع کبیر آن در ابعاد یک خربزه کوچک است. شکل آن دراز از یک طرف متصل به شاخه کمی پهن و از طرف دیگر به نوک بارکی ختم می شود. پوست آن به رنگ زرد طلایی خیلی ضخیم،موج دار و دارای برآمدگی هایی مانند تاول درشت است. گل آن سفید است. بالنگ دارای پوست زرد رنگ طلایی، با بوی معطر، به خصوص نوع کوچک آن که پوستش صاف است، معطرتر است. ● ترکیبات شیمیایی بالنگ حاوی مقادیر زیادی سیترونلال است که یک ترکیب آرامش دهنده بوده و در درمان بیماران مبتلا به افسردگی و بیماری های روانی کاربرد دارد. همچنین در پوست میوه بالنگ اسانس لیمونن، گاما، ترپینن، ژرانیال و نرال است. ● خواص درمانی از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی پوست زرد آن کمی گرم و خشک است و شحم آن یا به عبارت دیگر قسمت گوشت سفید داخلی متصل به پوست زرد آن در ارقامی که این قسمت شیرین است از نظر طبیعت سرد و تر و خشک و برگ و شکوفه آن گرم وخشک است. از نظر خواص معتقدند که پوست زرد آن برا ی تقویت قلب و دماغ و کبد، سرد و معده احشای داخل شکم مفید است و برای تحلیل بادها و نفخ و کمک به هضم غذا موثر می باشد. بخصوص مربای آن با عسل; البته با خوردن مربای آن اسراف نباید شود زیرا هضم آن مشکل می شود. دم کرده پوست زرد خشک شده آن مسکن قی صفراوی و جویدن آن خوشبو کننده دهان است. اگر پوست و گوشت سفید خشک شده آن را درلابه لای لباسها بگذارند مانع بید زدن می شوند. روغن بالنگ از نظر طبعیت گرم وخشک است ومالیدن آن برای رفع بی حسی،فلجی، لقوه، رعشه و در مفاصل، سیاتیک،امراض سرد عصبی و درد کلیه، مثانه و خوشبویی عرق نافع است. روغن شکوفه آن نیز همین اثر را دارد و روغن برگ آن قویتر است. خوردن قسمت گوشت سفید متصل به پوست زرد خارجی آن خیلی ثقیل است و دیرهضم می شود و مصرف آن باید به صورت مربا با شکر و یا با عسل باشد. آب قسمت مغز ترش مزه بالنگ اگر با غذا خورده شود برای مالیخولیا حاصل سودا نافع است و چون ترشی آن برای اشخاص سوداوی مضر است باید با شکر و قند شیرین شود و سپس خورده شود. ضماد پخته تمام میوه بالنگ در سرکه برای درد مفاصل و نقرس و ورم های مختلفه نافع است. در چین از خوشانده ریشه وپوست بالنگ به عنوان ضدسرفه، نرم کننده سینه ورفع ناراحتی لومباگو استفاده می کنند. تخم بالنگ کرم کش وضد تب است.دم کرده سر شاخه های تازه سبز و جوان آن راشبه جزیره مالاریا به عنوان اشتها آور وضد گرما معالجه شکم درد می خورند.


يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
گردوی استان آذربایجان‌ شرقی
گردوی استان آذربایجان‌ شرقی
مدت ويدئو : 4:58
بازدید : 34
نارستان
نارستان
مدت ويدئو : 03:28
بازدید : 1259
هلو از کاشت تا مصرف
هلو از کاشت تا مصرف
مدت ويدئو : 5:34
بازدید : 301
برا کشی
برا کشی
مدت ويدئو : 03:24
بازدید : 1308
همه ...
طرح بادام دیم در سمیرم
طرح بادام دیم در سمیرم
مدت پادکست : 2:21
بازدید : 1453
تنباکو و آفات گیاهان
تنباکو و آفات گیاهان
مدت پادکست : 1:57
بازدید : 1014
آریوكارپوس فیساراتوس
آریوكارپوس فیساراتوس
مدت پادکست : 2:17
بازدید : 939
کاشت شنبلیله
کاشت شنبلیله
مدت پادکست : 4:00
بازدید : 336
کاشت بامیه
کاشت بامیه
مدت پادکست : 4:56
بازدید : 447
همه ...
برداشت تمشک از جنگل
برداشت تمشک از جنگل
تعداد تصوير : 16
بازدید : 1766
مزرعه آفتابگردان
مزرعه آفتابگردان
تعداد تصوير : 8
بازدید : 1522
مزرعه پنبه
مزرعه پنبه
تعداد تصوير : 16
بازدید : 6621
نشاء شالی
نشاء شالی
تعداد تصوير : 16
بازدید : 1172
برداشت کیوی
برداشت کیوی
تعداد تصوير : 20
بازدید : 1478
همه ...