زنبورداری و تولید عسل

در حال بارگذاری ...پادکست

23 ارديبهشت 1392

عسل به طور کلی یک ترکیب محلول در آب بسیار غلیظ قندی است. مهم‌ترین قندهای عسل فروکتوز، گلوکز و ساکاروز است. در مجموع یک کیلوگرم عسل ۳۲۵۰ کالری حرارت و انر‍‍‍‍‍ژی دارد. عسل به لحاظ داشتن برخی مواد تخمیری در تبادلات غذایی و کمک به هضم غذا بالاترین مرتبه را در میان غذاها دارد، از این دسته مواد می‌توان به آمیلاز، اینورتاز، کاتالاز و پراکسیداز اشاره کرد. تعدادی از ویتامین‌های اصلی هم در عسل وجود دارند اما مقدار آن‌ها قابل توجه نیست. میزان املاح معدنی در انواع مختلف عسل متفاوت است و عسل‌های تیره املاح معدنی بیشتری دارند که مهمترین آن‌ها کلسیم، پتاسیم، سدیم، منگنز، آهن، مس، فسفر، منیزیم و گوگرد است.[۲] عسل دارای انواع پروتئین، اسیدهای آمینه، اسیدهای آلی مثل اسید فرمیک و مشتقات کلروفیل و مقداری آنزیم و رایحه‌های معطر است. بسیاری از پژوهشگران تأکید دارند که عسل حاوی عوامل قوی ضدمیکروب و نیز حاوی هورمون‌های نباتی و هورمون‌هایی از مشتقات استروژن است تولید عسل از جمع‌آوری شهد گیاهان شروع می‌گردد. بدین ترتیب که زنبور عسل شهد شیرین و رقیق را از جام گل‌ها جمع‌آوری نموده و آن‌ها را تغییر شکل داده و به شکل محلولی عالی، غلیظ و مغذی در می‌آورد. زنبور عسل شهد گیاهان را در موقع جمع‌آوری، به طور موقت در عسلدان خود جمع‌آوری می‌نماید و در هر نوبت پرواز برای جمع‌آوری شهد، حدود ۴۰ میلی‌گرم شهد را به کندو حمل می‌کند. ویژگی مهم عسل آن است که این مادهٔ طبیعی به شرط دوری از رطوبت، در مدت طولانی فاسد نمی‌شود. برای نگهداری بعضی مواد به دور از فساد هم از آن استفاده می‌شود مثلا شاه‌توت را با آن مخلوط می‌کنند و هر چند روز یک بار آن را وارونه می‌کنند تا عسل به همه جای آن برسد و بدین طریق شاه‌توت تا یک سال فاسد نمی‌شود.[۴] دیگر آنکه این ماده فقط در صورتی ارزش غذایی خود را از دست می‌دهد که بیش از ۶۰ درجه حرارت ببیند. عسل از قدیم جهت طعم‌دهی یا تغییر مزهٔ داروها مورد استفاده بوده‌است. قدمت استفاده از عسل در مصر حداقل به ۲۲۰۰ تا۲۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح می‌رسد. مصریان قدیم از عسل دست کم به صورت ۹۰۰ فراورده بهره می‌برده‌اند. محصول سالانهٔ عسل در جهان حداقل ۳۰۰٫۰۰۰ تن است. زنبور مزرعه موقع برگشت و حمل شهد به کندو، در بین راه مقداری از آب شهد را جذب، و بعداً از کلیه‌ها دفع می‌کند. ضمنا مقداری دیاستاز diastase از نوع اینورتازinvertase (که تجزیه کننده مواد قندی ست) از جداره عسلدان ترشح و به شهد می‌افزاید. کارگر مزرعه، این شهد یا به اصطلاح عسل نارس را در داخل سلول‌ها قرار می‌دهد و مجددا جهت جمع‌آوری به سوی مزارع و منابع برمی‌گردد. ترکیبات عسل بسته به نوع تغذیه زنبور عسل بدین معنی که از چه گلی یا گلهایی استفاده کرده متفاوت است. یعنی عسل تولیدی بسته به این که زنبور، از چه گیاهی استفاده کرده گوناگون است


يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
پالایشگاه آبادان
پالایشگاه آبادان
مدت ويدئو : 04:23
بازدید : 2585
آموزش های مهارتی و بازار کار
آموزش های مهارتی و بازار کار
مدت ويدئو : 5:35
بازدید : 256
حدس وزن گوشت
حدس وزن گوشت
مدت ويدئو : 03:47
بازدید : 336
صنعت تولید فرآورده های گوشتی
صنعت تولید فرآورده های گوشتی
مدت ويدئو : 05:04
بازدید : 2543
جشنواره مد و لباس فجر
جشنواره مد و لباس فجر
مدت ويدئو : 05:56
بازدید : 400
همه ...
قفل چالشتر
قفل چالشتر
مدت پادکست : 0:47
بازدید : 1737
لنچ سازی
لنچ سازی
مدت پادکست : 4:17
بازدید : 1077
خارکش
خارکش
مدت پادکست : 3:26
بازدید : 868
کاروانسرا دار
کاروانسرا دار
مدت پادکست : 3:09
بازدید : 836
شیوه کشی
شیوه کشی
مدت پادکست : 1:01
بازدید : 1359
همه ...
کارگاه دوخت لباس روحانیون
کارگاه دوخت لباس روحانیون
تعداد تصوير : 12
بازدید : 3780
کارگاه ذغال سازی
کارگاه ذغال سازی
تعداد تصوير : 16
بازدید : 2180
بیمارستان سید الشداء سمیرم
بیمارستان سید الشداء سمیرم
تعداد تصوير : 7
بازدید : 1064
کارگاه طلاسازی
کارگاه طلاسازی
تعداد تصوير : 20
بازدید : 118
لنج ماهیگیری
لنج ماهیگیری
تعداد تصوير : 15
بازدید : 6214
همه ...