قارچ جایگزین گوشت

در حال بارگذاری ...پادکست
8.2

14 مهر 1397

مصرف قارچ برای افرادی كه اسیداوریك بالا و نقرس دارند، مضر است. قرن‌هاست قارچ به‌عنوان یک ماده غذایی جای خود را در سفره مردم باز کرده و به‌خصوص چینی‌ها و ژاپنی‌ها آن را زیاد مصرف می‌کنند.تاکنون تحقیقات اندکی در مورد خواص قارچ انجام شده اما بررسی‌ها، حاکی از آثار دارویی قابل‌توجه آن در تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان عفونت‌های ویروسی و انواع سرطان‌هاست. با توجه به اینکه گوشت قرمز گران شده توصیه می‌کنید قارچ را جایگزین آن کنیم؟به هیچ‌وجه. یکی از باورهای غلط درمورد قارچ، نام بردن از آن به عنوان منبع غنی پروتئین است. قارچ تازه، حدود 90 درصد یا حتی بیشتر آب دارد بنابراین میزان پروتئین، چربی و كالری آن بسیار ناچیز است. برخی خانواده‌ها با این پندار غلط، مبالغ زیادی را صرف خریدن قارچ می‌كنند وآن را جایگزین مناسبی برای گوشت می‌دانند درحالی كه می‌توان همین هزینه را صرف تهیه منابع پروتئینی دیگر مانند تخم‌مرغ كرد.پس با این توضیحات قارچ ماده غذایی با ارزشی نیست!اشتباه نکنید! منافع قارچ را نمی‌توان نفی كرد چون منبع خوب تركیب‌هایی به نام پورین و پریمیدین است و برای افرادی كه دچار سوختگی‌های شدید یا سرطان هستند و لازم است سلول‌های از دست رفته‌شان سریع جایگزین شود، منبع غذایی خوبی است. از سوی دیگر، ما موادغذایی را فقط به خاطر دریافت انرژی و پروتئین مصرف نمی‌كنیم.اگر قارچ را با سایر موادغذایی مصرف کنیم، ممکن است اسیدهای آمینه آن کامل شود و ارزش غذایی‌اش افزایش پیدا کند؟بله، نه تنها قارچ بلکه انواع مختلف مواد غذایی اگر با هم خورده شوند، ریزمغذی‌هایشان كامل می‌شود. وقتی موادغذایی مختلف مثل غلات، حبوبات، لبنیات، پروتئین و سبزی‌ها با هم مصرف می‌شوند، منابع كاملی از اسیدهای آمینه، ویتامین‌ها و موادمعدنی به بدن می‌رسد.این موضوع حقیقت دارد که قارچ تنها منبع گیاهی ویتامین D است؟نه! در واقع ارگوسترول نوعی استرول گیاهی است که در قارچ وجود دارد. این استرول باید وارد بدن شود و مسیر خاصی را در كبد طی كند و اگر كسی كه این استرول را مصرف كرده، 20 دقیقه تا نیم‌ساعت در معرض نور خورشید بماند، زیر پوستش ویتامین D ساخته می‌شود. پس قارچ ویتامین D ندارد، بلكه پیش‌ساز آن را دارد.آیا ارزش غذایی قارچ‌ها با هم متفاوت است؟نه، خواص آنها تقریبا یكسان است.مصرف قارچ ممنوعیت یا محدودیت هم دارد؟مصرف قارچ برای افرادی كه اسیداوریك بالا و نقرس دارند، مضر است. برخلاف اینکه تصور می‌شود دلیل کم‌خونی، مصرف کم پروتئین و آهن است، بالا بودن اسیداوریك نیز می‌تواند باعث كم‌خونی ‌شود. بالابودن اسید اوریك باعث سركوب هورمون اریترپویتین می‌شود و كم‌خونی ایجاد می‌كند.هنگام خرید قارچ به چه نكته‌هایی باید توجه کنیم؟هرگز نباید خودمان اقدام به جمع‌آوری قارچ كنیم زیرا قارچ‌های سمی و غیرسمی آنقدر مشابه هم هستند كه حتی گیاه‌شناسان بدون استفاده از دستگاه‌های میكروسكوپی و ابزارهای مخصوص نمی‌توانند آن دو را تشخیص دهند. باید قارچ را از مراكزی كه مجوز دارند، تهیه كرد. از سوی دیگر، چون قارچ آب زیادی دارد امكان فساد، لزج و له‌شدگی آن بالاست. قارچ را می‌توان در یخچال بین 3 تا 7 روز نگهداری كرد اما بیش از این مدت به مرور لزج می‌شود و ترکیب‌هایی آزاد می‌کند كه برای افرادی كه دچار سردرد میگرنی هستند، مضر است.بهترین نوع طبخ قارچ، تفت دادن و پختن آن در آب خود قارچ است. در این صورت، قارچ بافت خود را حفظ می‌کند. قارچ آب زیادی دارد و حین تفت دادن خود آب می‌اندازد پس نیازی نیست به آن آب اضافه کنیم


يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
خواص خربزه
خواص خربزه
مدت ويدئو : 05:33
بازدید : 1101
اولین غذای کودک
اولین غذای کودک
مدت ويدئو : 03:03
بازدید : 357
زغال اخته کوچک اما پرفایده
زغال اخته کوچک اما پرفایده
مدت ويدئو : 02:40
بازدید : 463
خواص شاتره
خواص شاتره
مدت ويدئو : 03:48
بازدید : 1868
مزاج سرد و خشک
مزاج سرد و خشک
مدت ويدئو : 03:00
بازدید : 695
همه ...
کبابی کردن
کبابی کردن
مدت پادکست : 2:56
بازدید : 750
خواص هسته انگور
خواص هسته انگور
مدت پادکست : 2:06
بازدید : 1269
تغذیه و پیری زودرس
تغذیه و پیری زودرس
مدت پادکست : 5:22
بازدید : 694
زیتون
زیتون
مدت پادکست : 4:38
بازدید : 631
خواص روغن زیتون
خواص روغن زیتون
مدت پادکست : 3:17
بازدید : 1703
همه ...
شکلات كاكائوی
شکلات كاكائوی
تعداد تصوير : 16
بازدید : 2556
بادام منقا
بادام منقا
تعداد تصوير : 7
بازدید : 3373
خاویار
خاویار
تعداد تصوير : 8
بازدید : 1443
کشک و خواص آن
کشک و خواص آن
تعداد تصوير : 8
بازدید : 2277
فندق
فندق
تعداد تصوير : 4
بازدید : 2978
همه ...