تفاوت ژامبون ، کالباس و بیکن

در حال بارگذاری ...پادکست

14 مهر 1397

ژامبون نوعی فرآورده گوشتی است که از گوشت ران حیوانات فرآوری شده است. امروزه با توجه به تغییر روش زندگی و اشتغال انسان‌ها، الگوی مصرفی غذا دچار تغییراتی شده و تمایل به مصرف غذاهایی که سریع آماده می‌شود، مثل فست فودها یا غذاهای آماده بیشتر شده است. فرآورده‌های گوشتی نیز مانند سوسیس، کالباس، بیکن، ژامبون و غیره به عنوان قدیمی ترین و پرمصرف ترین غذاهای آماده و نیم کنسرو در سبد غذایی مردم جایگاه ویژه‌ای دارند که هر کدام بسته به نوع فرآوری، گوشت مصرفی و میزان گوشت مصرفی با هم متفاوت‌اند. در این مقاله قصد داریم به تفاوت ژامبون کالباس و بیکن با هم بپردازیم.تفاوت ژامبون کالباس و بیکن چیست؟ کالباس:کالباس یا به زبان فارسی عصیب، نقانق و جگرآکند به طور کلی از گوشت گاو، بره و گوساله تهیه می شود. بعضی از کالباس ها با مخلوط چند نوع گوشت مختلف تهیه می شوند. برای مزه دار کردن این فرآورده گوشتی معمولا از موادی مانند سیر، خلال بادام، زیتون و پسته استفاده می شود.ژامبون: ژامبون یا به فرانسوی jambon نوعی فرآورده گوشتی است که از گوشت ران حیوانات فرآوری شده که به صورت ساده یا دودی پخته می شود و به آن مواد نگهدارنده و نمک اضافه می کنند. در ایران اینطور جا افتاده است که به کالباس های با درصد گوشت بیشتر از ۷۰ درصد، ژامبون گفته می شود. ولی در اروپا نحوه تولید کالباس و ژامبون متفاوت است. سوسیس: سوسیس یا به فرانسوی saussich که از واژه لاتین salsus به معنی نمک زده گرفته شده و امروزه اسم آن به Sausage تغییر یافته است، از گوشت چرخ کرده به همراه چربی حیوانی، نمک، ادویه و در بعضی مواقع گیاهان معطر فرآوری می شود. معمولا در قدیم سوسیس ها را با پوششی که از جنس روده حیوانات بود، می پوشاندند. اما امروزه این روکش ها معمولا از جنس کلاژن یا سلولز و حتی پلاستیک هستند.تفاوت اساسی سوسیس و کالباس به زمان پخت آن‌ها مربوط است. سوسیس در مقایسه با کالباس فرآیند پخت کمتری داشته و هنگام مصرف باید مجددا پخته یا سرخ شود. درحالی که کالباس حین فرآوری، حرارت کافی و لازم را دیده و آماده مصرف است. علاوه بر آن سوسیس نسبت به کالباس دارای مواد نگه‌دارنده بیشتری است.بیکن: بیکن در واقعیت گوشت خوک نمک سود شده است که به دو صورت دودی و خشک کردن، فرآوری می‌شود. امروزه در کشور‌های اسلامی انواعی از بیکن ها وجود دارد که با گوشت مرغ، گوساله و بوقلمون تهیه می‌شود.کلمه بیکن از واژه آلمانی bacho نشات گرفته شده است که در گذشته از برش های باریک گوشت پهلو که چربی کمتری نسبت به شکم دارند یا پشت خوک به روش نمک سود کردن و خشک کردن تهیه می شده است. در روش نمک سود کردن به دلیل قرار گرفتن گوشت در یک محیط بسیار شور، تقریبا هر سلول زنده ای مرده یا به طور موقت غیر فعال می شود. روش نمک سود کردن و خشک کردن برای مدت طولانی مورد استفاده قرار گرفته است. از بیکن تازه نیز می‌توان برای مدت‌ها در هوای خنک نگه‌داری کرد اما برای مصرف نیاز به پخته شدن و حرارت دیدن دارد. بیکن‌ها معمولا در کنار انواع غذاها سرو می‌شوند و به عنوان خوراک اصلی شناخته نمی‌شوند.بیکن ها بسته به نوع برش و قسمت برش انواع مختلفی دارند.


يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
بسیج برجسته ترین مظهر فداکاری
بسیج برجسته ترین مظهر فداکاری
مدت ويدئو : 1:39
بازدید : 153
پیشگیری از سرقت خودرو
پیشگیری از سرقت خودرو
مدت ويدئو : 2:38
بازدید : 141
سفر آیت الله خامنه ای به کره شمالی
سفر آیت الله خامنه ای به کره شمالی
مدت ويدئو : 4:03
بازدید : 148
نتیجه محاسبه آمریکایی
نتیجه محاسبه آمریکایی
مدت ويدئو : 2:31
بازدید : 53
همه بیایند
همه بیایند
مدت ويدئو : 2:11
بازدید : 214
همه ...
اضطراب
اضطراب
مدت پادکست : 2:34
بازدید : 376
برکات عدالت حضرت علی علیه السلام
برکات عدالت حضرت علی علیه السلام
مدت پادکست : 2:48
بازدید : 211
باکتری های حمام
باکتری های حمام
مدت پادکست : 4:55
بازدید : 170
قانون و قوانین
قانون و قوانین
مدت پادکست : 2:04
بازدید : 163
دعاوی حقوقی
دعاوی حقوقی
مدت پادکست : 3:18
بازدید : 388
همه ...
شهر جهنم
شهر جهنم
تعداد تصوير : 24
بازدید : 785
طنز
طنز
تعداد تصوير : 1
بازدید : 468
بابا جون له شدم !
بابا جون له شدم !
تعداد تصوير : 1
بازدید : 4325
طرح صالحین - بسیج مسجد الغدیر
طرح صالحین - بسیج مسجد الغدیر
تعداد تصوير : 1
بازدید : 1161
بیماری زردی کودک
بیماری زردی کودک
تعداد تصوير : 1
بازدید : 399
همه ...