شیر گرم و شیر سرد

در حال بارگذاری ...پادکست
5.2

04 اسفند 1396

آیا خوردن شیر گرم مفید تر است؟ طب امروزی تاکید به خوردن فراوان شیر می کند، مخصوصاً در افراد پیر با پوکی استخوان و آرتروز، از طرفی افراد مسن عمدتاً از سردی مفاصل و سایر اعضا رنج می برند. برای این افراد بهترین روش مصرف شیر در منابع طب سنتی این است که شیر را با دارچین میل کنند تا هم سردی شیر را بگیرد و هم به این دلیل که دارچین مبدرق شیر است و شیر را تا مفاصل می برد. این خاصیت ذاتی دارچین است که اگر همراه شیر خورده شود، خواص درمانی شیر را به مفاصل می رساند. طریقه جوشاندن شیر به این ترتیب است که به‌اندازه یک‌چهارم شیر، ‌آب به آن اضافه کنید. سپس در حرارت ملایم بجوشانید تا آب اضافه شده، تبخیر شود. یکی از مهم‌ترین دلایل ابتلا به اسهال درکودکانی که نوشیدنی‌ سرد بویژه شیر می‌خورند، ‌ کاهش انرژی معده و اختلال در عملکرد این عضو است. وقتی شیر را از یخچال درمی‌آورید و به کودک‌ می‌دهید و او بی‌وقفه می‌نوشد، حجم زیادی شیر سرد وارد معده می‌شود و معده پیش از آن که مشغول هضم و جذب شود، بخش زیادی از انرژی‌ را به دلیل سردی شیر از دست می‌دهد. پس انرژی کمتری برای هضم و جذب آن ذخیره می‌کند. شیر سرد فواید بیشتری نسبت به شیر گرم دارد. چون شیر سرد خواص خود را به صورت طبیعی حفظ کرده و کمتر به بافت های گلو آسیب می زند. از این رو شیر سرد سالم، کامل و خنک کننده است. خیلی از افراد بوی شیر را دوست ندارند در این صورت بهتر است از شربت گل رز و یا پودر کاکائو در شیرشان استفاده کنند و یا با میوه های دیگر به صورت مخلوط مصرف کنند البته شیر به شکل یخی و بستنی هم مورد استفاده قرار می گیرد. البته بهتر است با کمی کاکائو قبل از مصرف آن را طعم دار کرد. کارشناسان تغذیه می گویند شیر پاستوریزه را نباید جوشاند و فقط به صورت ولرم باید آن را مصرف کرد . جوشاندن شیر پاستوریزه شده باعث از بین رفتن کیفیت آن می‌شود. در پاستوریزه شدن شیر کلیه میکروب‌های بیماری زای این ماه از بین می‌رود، بنابراین نیازی به جوشاندن آن نیست، ضمن آن که جوشاندن مجدد شیر پس از پاستوریزه شدن باعث از بین رفتن برخی ویتامین‌های آن می‌شود. جوشاندن شیر ضمن ایجاد تغییرات عمده در تركیبات شیر و از بین بردن ویتامین‌های حساس به حرارت موجود درآن، باعث كاهش جذب میزان كلسیم محلول در آن می‌گردد.


يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
پیرامون میوه ها
پیرامون میوه ها
مدت ويدئو : 02:28
بازدید : 874
خواص کشمش
خواص کشمش
مدت ويدئو : 05:34
بازدید : 2342
تغذیه دیابتی
تغذیه دیابتی
مدت ويدئو : 04:25
بازدید : 1250
اهمیت نوشیدن آب برای کودکان
اهمیت نوشیدن آب برای کودکان
مدت ويدئو : 03:23
بازدید : 322
گیاه چغندر
گیاه چغندر
مدت ويدئو : 02:14
بازدید : 966
همه ...
شاه توت
شاه توت
مدت پادکست : 3:53
بازدید : 675
صبحانه
صبحانه
مدت پادکست : 3:15
بازدید : 2699
خواص ترنج
خواص ترنج
مدت پادکست : 4:14
بازدید : 486
کره را در یخچال نگه ندارید
کره را در یخچال نگه ندارید
مدت پادکست : 2:25
بازدید : 273
سیب زمینی آب پز یا تنوری؟
سیب زمینی آب پز یا تنوری؟
مدت پادکست : 1:06
بازدید : 1064
همه ...
گردو
گردو
تعداد تصوير : 8
بازدید : 687
خاویار
خاویار
تعداد تصوير : 8
بازدید : 1374
بستنی قیفی
بستنی قیفی
تعداد تصوير : 1
بازدید : 1696
لبو
لبو
تعداد تصوير : 12
بازدید : 1611
شکلات كاكائوی
شکلات كاكائوی
تعداد تصوير : 16
بازدید : 2499
همه ...