شیر گرم و شیر سرد

در حال بارگذاری ...پادکست

04 اسفند 1396

آیا خوردن شیر گرم مفید تر است؟ طب امروزی تاکید به خوردن فراوان شیر می کند، مخصوصاً در افراد پیر با پوکی استخوان و آرتروز، از طرفی افراد مسن عمدتاً از سردی مفاصل و سایر اعضا رنج می برند. برای این افراد بهترین روش مصرف شیر در منابع طب سنتی این است که شیر را با دارچین میل کنند تا هم سردی شیر را بگیرد و هم به این دلیل که دارچین مبدرق شیر است و شیر را تا مفاصل می برد. این خاصیت ذاتی دارچین است که اگر همراه شیر خورده شود، خواص درمانی شیر را به مفاصل می رساند. طریقه جوشاندن شیر به این ترتیب است که به‌اندازه یک‌چهارم شیر، ‌آب به آن اضافه کنید. سپس در حرارت ملایم بجوشانید تا آب اضافه شده، تبخیر شود. یکی از مهم‌ترین دلایل ابتلا به اسهال درکودکانی که نوشیدنی‌ سرد بویژه شیر می‌خورند، ‌ کاهش انرژی معده و اختلال در عملکرد این عضو است. وقتی شیر را از یخچال درمی‌آورید و به کودک‌ می‌دهید و او بی‌وقفه می‌نوشد، حجم زیادی شیر سرد وارد معده می‌شود و معده پیش از آن که مشغول هضم و جذب شود، بخش زیادی از انرژی‌ را به دلیل سردی شیر از دست می‌دهد. پس انرژی کمتری برای هضم و جذب آن ذخیره می‌کند. شیر سرد فواید بیشتری نسبت به شیر گرم دارد. چون شیر سرد خواص خود را به صورت طبیعی حفظ کرده و کمتر به بافت های گلو آسیب می زند. از این رو شیر سرد سالم، کامل و خنک کننده است. خیلی از افراد بوی شیر را دوست ندارند در این صورت بهتر است از شربت گل رز و یا پودر کاکائو در شیرشان استفاده کنند و یا با میوه های دیگر به صورت مخلوط مصرف کنند البته شیر به شکل یخی و بستنی هم مورد استفاده قرار می گیرد. البته بهتر است با کمی کاکائو قبل از مصرف آن را طعم دار کرد. کارشناسان تغذیه می گویند شیر پاستوریزه را نباید جوشاند و فقط به صورت ولرم باید آن را مصرف کرد . جوشاندن شیر پاستوریزه شده باعث از بین رفتن کیفیت آن می‌شود. در پاستوریزه شدن شیر کلیه میکروب‌های بیماری زای این ماه از بین می‌رود، بنابراین نیازی به جوشاندن آن نیست، ضمن آن که جوشاندن مجدد شیر پس از پاستوریزه شدن باعث از بین رفتن برخی ویتامین‌های آن می‌شود. جوشاندن شیر ضمن ایجاد تغییرات عمده در تركیبات شیر و از بین بردن ویتامین‌های حساس به حرارت موجود درآن، باعث كاهش جذب میزان كلسیم محلول در آن می‌گردد.


يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
تغذیه دیابتی
تغذیه دیابتی
مدت ويدئو : 04:25
بازدید : 1207
تعادل در تغذیه ماه رمضان
تعادل در تغذیه ماه رمضان
مدت ويدئو : 4:00
بازدید : 150
دمنوش مسکن دردهای استخوانی
دمنوش مسکن دردهای استخوانی
مدت ويدئو : 1:39
بازدید : 152
کالری تخم مرغ
کالری تخم مرغ
مدت ويدئو : 05:05
بازدید : 1187
روغن بادام تلخ
روغن بادام تلخ
مدت ويدئو : 02:47
بازدید : 404
همه ...
خواص اسفناج
خواص اسفناج
مدت پادکست : 1:28
بازدید : 957
اهمیت تأمین آب بدن در ماه مبارک رمضان
اهمیت تأمین آب بدن در ماه مبارک رمضان
مدت پادکست : 4:28
بازدید : 172
نکاتی در مورد نان
نکاتی در مورد نان
مدت پادکست : 2:08
بازدید : 356
مضرات پوست مرغ
مضرات پوست مرغ
مدت پادکست : 3:08
بازدید : 774
سیب ترش
سیب ترش
مدت پادکست : 1:31
بازدید : 865
همه ...
خلاقیت در تغذیه کودکان
خلاقیت در تغذیه کودکان
تعداد تصوير : 12
بازدید : 828
چای
چای
تعداد تصوير : 1
بازدید : 1543
شکلات كاكائوی
شکلات كاكائوی
تعداد تصوير : 16
بازدید : 2399
سیب زمینی سرخ شده
سیب زمینی سرخ شده
تعداد تصوير : 7
بازدید : 1465
کشک و خواص آن
کشک و خواص آن
تعداد تصوير : 8
بازدید : 2010
همه ...