بیماران دیابتی و مصرف نان و غلات مناسب

در حال بارگذاری ...پادکست

16 آذر 1396

نان و غلات از مهمترین اغذیه مصرفی انسان بر روی کره زمین است که البته می تواند برای سلامت افراد مبتلا به دیابت خطرناک هم باشد. نانهایی هم وجود دارند که قند خون را زیاد افزایش نمی دهند مانند نانهای تهیه شده از غلات کامل از قبیل جو و گندم سبوس دار. همه محصولات نان مقادیر زیادی کربوهیدرات دارند. کربوهیدرات ها یکی از سه ماده ی مغذی ضروری برای سلامت انسان است. کلید حفظ قندخون، انتخاب غذاهایی است که کربوهیدراتهای پرکیفیت دارند. کربوهیدراتهای پرکیفیت، شاخص گلایسمیک پایین یا متوسط دارند. شاخص گلایسمیک برای هر غذا بطور جداگانه اندازه گیری می شود و معنای آن تأثیر آن غذا بر افزایش قند خون است. سه درجه بندی برای شاخص گلایسمیک وجود دارد: کم ، متوسط و زیاد. اکثر میوه ها و مواد تهیه شده از غلات کامل مانند برنج قهوه ای، جو و گندم کامل، شاخص گلایسمیک متوسطی دارند و غذاهایی مانند نان سفید، غلات تصفیه شده، سیب زمینی سفید و قند، شاخص گلایسمیک بالا دارند. نانهای تهیه شده از غلات کامل حاوی مقادیر زیادی فیبر هستند. فیبرهاحاوی مواد مغذی قابل توجهی می باشد که به کنترل قندخون کمک می کند. به همین دلیل فیبرها موجب کاهش شاخص گلایسمیک مواد غذایی می شوند. افراد دیابتی باید به خاطر داشته باشند که نانهای تهیه شده از غلات کامل که با افزودن فیبر، غنی شده اند هنوز هم حاوی مقادیر بالایی کربوهیدارت می باشند بنابراین باید اصول خوردن این نوع از نانها را نیز رعایت کنند. افراد دیابتی می توانند از نانهای کم کربوهیدارت یا چند غله یا نان تهیه شده از غلات کامل استفاده کنند و همزمان به برنامه ی ورزشی، داروهای تجویز شده توسط پزشک و مصرف غذاهایی با شاخص گلایسمیک پایین، ادامه دهند. این شیوه ی زندگی موثرترین روش برای کنترل قند خون و لذت بردن از زندگی سالم است.


يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
تغذیه کودک از 6 ماهگی تا 2 سالگی
تغذیه کودک از 6 ماهگی تا 2 سالگی
مدت ويدئو : 04:40
بازدید : 1223
تاثیر کربو هید رات ها بر سلامتی
تاثیر کربو هید رات ها بر سلامتی
مدت ويدئو : 4:50
بازدید : 89
آموزش دمنوش کاسنی
آموزش دمنوش کاسنی
مدت ويدئو : 03:43
بازدید : 244
دمنوش ترکیبی عناب و آویشن
دمنوش ترکیبی عناب و آویشن
مدت ويدئو : 2:34
بازدید : 218
همه ...
نان و ارزش غذایی آن
نان و ارزش غذایی آن
مدت پادکست : 2:46
بازدید : 813
برگ سنجد تلخ
برگ سنجد تلخ
مدت پادکست : 1:26
بازدید : 1551
اهمیت مصرف شیر
اهمیت مصرف شیر
مدت پادکست : 1:58
بازدید : 799
بهترین خوراکی ها برای سم زدایی بدن
بهترین خوراکی ها برای سم زدایی بدن
مدت پادکست : 3:49
بازدید : 224
همه ...
چای
چای
تعداد تصوير : 1
بازدید : 1598
سیب زمینی سرخ شده
سیب زمینی سرخ شده
تعداد تصوير : 7
بازدید : 1530
بادام هندی
بادام هندی
تعداد تصوير : 8
بازدید : 2836
فندق
فندق
تعداد تصوير : 4
بازدید : 2874
میوه های خشک شده
میوه های خشک شده
تعداد تصوير : 12
بازدید : 3680
همه ...