بیماران دیابتی و مصرف نان و غلات مناسب

در حال بارگذاری ...پادکست

16 آذر 1396

نان و غلات از مهمترین اغذیه مصرفی انسان بر روی کره زمین است که البته می تواند برای سلامت افراد مبتلا به دیابت خطرناک هم باشد. نانهایی هم وجود دارند که قند خون را زیاد افزایش نمی دهند مانند نانهای تهیه شده از غلات کامل از قبیل جو و گندم سبوس دار. همه محصولات نان مقادیر زیادی کربوهیدرات دارند. کربوهیدرات ها یکی از سه ماده ی مغذی ضروری برای سلامت انسان است. کلید حفظ قندخون، انتخاب غذاهایی است که کربوهیدراتهای پرکیفیت دارند. کربوهیدراتهای پرکیفیت، شاخص گلایسمیک پایین یا متوسط دارند. شاخص گلایسمیک برای هر غذا بطور جداگانه اندازه گیری می شود و معنای آن تأثیر آن غذا بر افزایش قند خون است. سه درجه بندی برای شاخص گلایسمیک وجود دارد: کم ، متوسط و زیاد. اکثر میوه ها و مواد تهیه شده از غلات کامل مانند برنج قهوه ای، جو و گندم کامل، شاخص گلایسمیک متوسطی دارند و غذاهایی مانند نان سفید، غلات تصفیه شده، سیب زمینی سفید و قند، شاخص گلایسمیک بالا دارند. نانهای تهیه شده از غلات کامل حاوی مقادیر زیادی فیبر هستند. فیبرهاحاوی مواد مغذی قابل توجهی می باشد که به کنترل قندخون کمک می کند. به همین دلیل فیبرها موجب کاهش شاخص گلایسمیک مواد غذایی می شوند. افراد دیابتی باید به خاطر داشته باشند که نانهای تهیه شده از غلات کامل که با افزودن فیبر، غنی شده اند هنوز هم حاوی مقادیر بالایی کربوهیدارت می باشند بنابراین باید اصول خوردن این نوع از نانها را نیز رعایت کنند. افراد دیابتی می توانند از نانهای کم کربوهیدارت یا چند غله یا نان تهیه شده از غلات کامل استفاده کنند و همزمان به برنامه ی ورزشی، داروهای تجویز شده توسط پزشک و مصرف غذاهایی با شاخص گلایسمیک پایین، ادامه دهند. این شیوه ی زندگی موثرترین روش برای کنترل قند خون و لذت بردن از زندگی سالم است.


يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
خواص فلفل دلمه ای
خواص فلفل دلمه ای
مدت ويدئو : 2:33
بازدید : 181
ویژگی غذای کودک
ویژگی غذای کودک
مدت ويدئو : 2:21
بازدید : 171
فواید کنجد
فواید کنجد
مدت ويدئو : 01:26
بازدید : 1654
مزاج سرد و خشک
مزاج سرد و خشک
مدت ويدئو : 03:00
بازدید : 630
روغن جامد
روغن جامد
مدت ويدئو : 01:50
بازدید : 990
همه ...
خواص میوه کاکتوس نوپال
خواص میوه کاکتوس نوپال
مدت پادکست : 3:10
بازدید : 1845
آش رشته
آش رشته
مدت پادکست : 4:58
بازدید : 659
کاسنی
کاسنی
مدت پادکست : 1:49
بازدید : 1993
مویز
مویز
مدت پادکست : 4:00
بازدید : 1082
مصرف آب در ماه مبارک رمضان
مصرف آب در ماه مبارک رمضان
مدت پادکست : 1:56
بازدید : 978
همه ...
خاویار
خاویار
تعداد تصوير : 8
بازدید : 1300
گردو
گردو
تعداد تصوير : 8
بازدید : 590
کشک و خواص آن
کشک و خواص آن
تعداد تصوير : 8
بازدید : 2031
خلاقیت در تغذیه کودکان
خلاقیت در تغذیه کودکان
تعداد تصوير : 12
بازدید : 847
بادام منقا
بادام منقا
تعداد تصوير : 7
بازدید : 3142
همه ...