کشک و خواص آن

کشک و خواص آن

02 فروردين 1394

کشک یکی از فراورده های فرعی شیر است که به روش سنتی از جوشاندن ، تغلیظ یا خشک کردن دوغی که پس از کره گیری باقی می ماند یا از ماست بدون چربی بدست می آید. کشک با حجم کم خود یک ماده غذایی معجزه آساست که ضمن برخورداری از خواص شیر ، حاوی کلسیم ، چربی ، نمک ، پروتیین و ویتامین نیاسین نیز هست . هر 100 گرم کشک حدود 105 تا 120 کیلوکالری انرژی تولید میکند و به این جهت ، میتواند به عنوان یکی از منابع تامین انرژی مورد نیاز بدن ، در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود. کشک که از قدیم بطور سنتی و از روی تجربه جزء برنامه غذایی مردم بوده و به علت داشتن اسیدهای آلی ، ضدعفونی کننده دستگاه هاضمه ( معده ، روده کوچک و بزرگ )است که غذایی نفاخ و سفت کننده روده است و بهمین دلیل برای هضم راحت ، نعنای خشک به آن اضافه میشود. علاوه بر آن کلسیم بالا و فسفر موجود در کشک میتواند در پیشگیری از پوکی استخوان موثر باشد. موارد مصرف کشک از کشک که به رغم مقوی بودن ،حجم کمی از معده را اشغال می کند ، به عنوان یک افزودنی در غذاهایی مانند آش رشته ، آش جو ، کشک بادمجان و حلیم بادمجان یا بعنوان ماده اصلی و اولیه کله جوش (کالجوش)استفاده میشود. توصیه های پزشکی با توجه به اینکه کشک یکی از غنی ترین منابع پروتیین حیوانی است ، محیط مناسبی برای رشد و ازدیاد میکروارگانیسم های مختلف است که اغلب سبب مسمومیت های شدید و حتی مرگ میشود . لذا در مصرف آن توجه به موارد زیر ضروری است : 1- بهتر است از کشکهای بسته بندی (پاستوریزه )شده و دارای برچسب ، مجوز بهداشتی و تارخ مصرف استفاده شود. 2- کشک حتما باید در یخجال نگهداری شود. 3- تا حد امکان باید از مصرف کشک مایع باز خودداری کرد و در صورت استفاده 10 تا 20 دقیقه قیل از مصرف آن را جوشاند. کشک با حجم کم خود، یک ماده غذایی معجزه آساست که در بردارنده تمامی خواص شیر و حاوی کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و نیاسین (ویتامین B3) است.میزان انرژی تولید شده با 100 گرم کشک حدود 105 تا 120 کیلو کالری می ‌باشد که می ‌تواند به عنوان یکی از تامین کننده‌های انرژی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود.میزان مواد مغذی در کشک‌ های مختلف به نوع فرآوری و همچنین شیر یا ماده اولیه آن بستگی دارد.


يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
دمنوش خارخاسک و کاکل ذرت
دمنوش خارخاسک و کاکل ذرت
مدت ويدئو : 02:48
بازدید : 438
خواص خربزه
خواص خربزه
مدت ويدئو : 05:33
بازدید : 1082
خواص غذایی گوجه ‌فرنگى
خواص غذایی گوجه ‌فرنگى
مدت ويدئو : 05:08
بازدید : 2016
فواید خوردن مویز
فواید خوردن مویز
مدت ويدئو : 1:40
بازدید : 439
تغذیه نوجوان
تغذیه نوجوان
مدت ويدئو : 04:35
بازدید : 1602
همه ...
کره را در یخچال نگه ندارید
کره را در یخچال نگه ندارید
مدت پادکست : 2:25
بازدید : 290
خواص سمنو
خواص سمنو
مدت پادکست : 2:54
بازدید : 1707
دارچین
دارچین
مدت پادکست : 1:52
بازدید : 1062
خواص دانه کتان
خواص دانه کتان
مدت پادکست : 2:57
بازدید : 1086
وعده های غذایی در ماه رمضان
وعده های غذایی در ماه رمضان
مدت پادکست : 1:43
بازدید : 395
همه ...
کشک و خواص آن
کشک و خواص آن
تعداد تصوير : 8
بازدید : 2231
خلاقیت در تغذیه کودکان
خلاقیت در تغذیه کودکان
تعداد تصوير : 12
بازدید : 1183
شیرینی خشک
شیرینی خشک
تعداد تصوير : 4
بازدید : 613
خاویار
خاویار
تعداد تصوير : 8
بازدید : 1412
بادام منقا
بادام منقا
تعداد تصوير : 7
بازدید : 3339
همه ...