کشک و خواص آن

کشک و خواص آن

02 فروردين 1394

کشک یکی از فراورده های فرعی شیر است که به روش سنتی از جوشاندن ، تغلیظ یا خشک کردن دوغی که پس از کره گیری باقی می ماند یا از ماست بدون چربی بدست می آید. کشک با حجم کم خود یک ماده غذایی معجزه آساست که ضمن برخورداری از خواص شیر ، حاوی کلسیم ، چربی ، نمک ، پروتیین و ویتامین نیاسین نیز هست . هر 100 گرم کشک حدود 105 تا 120 کیلوکالری انرژی تولید میکند و به این جهت ، میتواند به عنوان یکی از منابع تامین انرژی مورد نیاز بدن ، در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود. کشک که از قدیم بطور سنتی و از روی تجربه جزء برنامه غذایی مردم بوده و به علت داشتن اسیدهای آلی ، ضدعفونی کننده دستگاه هاضمه ( معده ، روده کوچک و بزرگ )است که غذایی نفاخ و سفت کننده روده است و بهمین دلیل برای هضم راحت ، نعنای خشک به آن اضافه میشود. علاوه بر آن کلسیم بالا و فسفر موجود در کشک میتواند در پیشگیری از پوکی استخوان موثر باشد. موارد مصرف کشک از کشک که به رغم مقوی بودن ،حجم کمی از معده را اشغال می کند ، به عنوان یک افزودنی در غذاهایی مانند آش رشته ، آش جو ، کشک بادمجان و حلیم بادمجان یا بعنوان ماده اصلی و اولیه کله جوش (کالجوش)استفاده میشود. توصیه های پزشکی با توجه به اینکه کشک یکی از غنی ترین منابع پروتیین حیوانی است ، محیط مناسبی برای رشد و ازدیاد میکروارگانیسم های مختلف است که اغلب سبب مسمومیت های شدید و حتی مرگ میشود . لذا در مصرف آن توجه به موارد زیر ضروری است : 1- بهتر است از کشکهای بسته بندی (پاستوریزه )شده و دارای برچسب ، مجوز بهداشتی و تارخ مصرف استفاده شود. 2- کشک حتما باید در یخجال نگهداری شود. 3- تا حد امکان باید از مصرف کشک مایع باز خودداری کرد و در صورت استفاده 10 تا 20 دقیقه قیل از مصرف آن را جوشاند. کشک با حجم کم خود، یک ماده غذایی معجزه آساست که در بردارنده تمامی خواص شیر و حاوی کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و نیاسین (ویتامین B3) است.میزان انرژی تولید شده با 100 گرم کشک حدود 105 تا 120 کیلو کالری می ‌باشد که می ‌تواند به عنوان یکی از تامین کننده‌های انرژی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود.میزان مواد مغذی در کشک‌ های مختلف به نوع فرآوری و همچنین شیر یا ماده اولیه آن بستگی دارد.


يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
سبد غذایی دانش آموزان 7 تا 18 سال
سبد غذایی دانش آموزان 7 تا 18 سال
مدت ويدئو : 2:51
بازدید : 177
عوارض بطری و گول‌زنک
عوارض بطری و گول‌زنک
مدت ويدئو : 04:49
بازدید : 403
خواص خامه
خواص خامه
مدت ويدئو : 05:03
بازدید : 1636
خواص سبزیجات
خواص سبزیجات
مدت ويدئو : 01:39
بازدید : 280
خواص روغن کرچک
خواص روغن کرچک
مدت ويدئو : 00:43
بازدید : 1034
همه ...
خواص سقز
خواص سقز
مدت پادکست : 1:17
بازدید : 1738
نگه دارنده ها ی مواد غذایی
نگه دارنده ها ی مواد غذایی
مدت پادکست : 2:45
بازدید : 1810
ادویه
ادویه
مدت پادکست : 1:33
بازدید : 1158
خواص تخم گشنیز
خواص تخم گشنیز
مدت پادکست : 2:48
بازدید : 157
همه ...
نان ساجی
نان ساجی
تعداد تصوير : 4
بازدید : 8328
لبو
لبو
تعداد تصوير : 12
بازدید : 1603
سیب زمینی سرخ شده
سیب زمینی سرخ شده
تعداد تصوير : 7
بازدید : 1555
خلاقیت در تغذیه کودکان
خلاقیت در تغذیه کودکان
تعداد تصوير : 12
بازدید : 1013
خاویار
خاویار
تعداد تصوير : 8
بازدید : 1365
همه ...