27 ارديبهشت 1394
جعفری، سبزی گرم و خشک است. این سبزی را نه تنها به خاطرعطر و طعم مطبوعبش به صورت پخته در انواع و اقسام غذاها مورد استفاده قرار میدهند ، بلکه این روزها بعضیها آن را به دلیل خواص زیادی که دارد به صورت خام نیز به ترکیب سبزی خوردن مصرفیشان اضافه کردهاند. جعفری اگرچه مانند دیگر سبزیها سرشار از ویتامینهای مختلف و همچنین املاح و موادمعدنی مفید است ولی به لحاظ آهن، ویتامینهای A ، C، فسفر، پتاسیم، کلسیم و ید، منبعی غنی به حساب میآید؛ بهطوری که به عنوان مثال مقدار ویتامین C موجود در آن از تمام سبزیها و میوهها بیشتر است. جعفری گیاهی است که شامل دانه، برگ و ریشه می باشد که همه قسمتهای آن مورد استفاده دارویی قرار میگیرد جعفری اشتهاآور، مقوی معده، هضمکننده غذا، بادشکن و صفرابر است، این سبزی همچنین ادرارآور، دفعکننده سنگ کلیه و مثانه، تصفیهکننده خون و صفرابر است، از جعفری بهعنوان مسکن، برای پایین آوردن تب نیز استفاده میکنند؛ در ضمن در رفع ناراحتیهای ریوی نیز مؤثر است، با توجه به اینکه جعفری سرشار از ویتامین C و آهن است، برای درمان کمخونی توصیه میشود، اگر از بوی بد دهانتان خسته شدهاید روزانه چند برگ جعفری را به مدت یک ربع جویده و سپس بیرون بریزید و پس از آن یک عدد سیب بخورید. شستوشوی پوست صورت با جوشانده یک دسته برگ جعفری در یک لیتر آب، پوست را شفاف میکند.