پخت سنتی نیشكر

پخت سنتی نیشكر

11 بهمن 1393

نیشکر در کارگاه‌های سنتی گیلان و گلستان فراوری شده و علاوه بر شکر دوشاب نیز از آن گرفته می‌شود. شکر حاصل از آن به رنگ قهوه‌ای یا به زبان محلی سیاه شکر، خواص زیادی دارد. مراحل انجام کار به این ترتیب است که ابتدا پس از تمیز کردن نیشکر درکارگاه های سنتی، آب نیشکرها با استفاده از دستگاه گرفته می شود. آب حاصل از نیشکرها را در داخل ظرف فلزی بزرگی میریزند و بعد از قرار دادن برروی حرارت و صرف مدت زمانی نسبتا طولانی (بین۶ تا ۸ساعت) و هم زدن های مدارم بیش از ۹۰درصد از آب نیشکرها بخار شده و کفی به رنگ قهوه ای ایجاد میشود. بعد از برداشتن کف مایع سیاه رنگ باقی می ماند که “دوشاب” نام دارد. دوشاب یا این مایع سیاه رنگ همچنان حرارت داده شده و بصورت مداوم هم زده میشود تا جایی که تبدیل به شکری به رنگ قهوه ای روشن یا تیره شود و پس آماده شدن شکر آنرا داخل قالب ریخته و در جای خنک قرار میدهند تا سفت شود. پس از پایان پخت شکرسیاه که پر از خواص غنی دارویی و سرشار از انرژی‌ است، این مصحول اغلب در بازارهای هفتگی عرضه می‌شود.


يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
ما مسرفیم
ما مسرفیم
مدت ويدئو : 02:26
بازدید : 1244
تولید نشاء
تولید نشاء
مدت ويدئو : 1:27
بازدید : 131
توصیه ها هنگام استفاده از عابر بانک
توصیه ها هنگام استفاده از عابر بانک
مدت ويدئو : 02:30
بازدید : 1376
از چند درصد مغز استفاده می کنید؟
از چند درصد مغز استفاده می کنید؟
مدت ويدئو : 2:07
بازدید : 1136
دنیای سلفی
دنیای سلفی
مدت ويدئو : 03:24
بازدید : 534
همه ...
پوست سالم
پوست سالم
مدت پادکست : 1:07
بازدید : 229
فرمان داریوش بزرگ در مصر
فرمان داریوش بزرگ در مصر
مدت پادکست : 2:14
بازدید : 330
درمان اعتیاد
درمان اعتیاد
مدت پادکست : 2:00
بازدید : 654
تاریخچه ی کله پاچه در ایران
تاریخچه ی کله پاچه در ایران
مدت پادکست : 2:39
بازدید : 78
همه ...
تفنگ قناسه
تفنگ قناسه
تعداد تصوير : 12
بازدید : 31997
دوغ شتر ترکمن
دوغ شتر ترکمن
تعداد تصوير : 12
بازدید : 1977
نان سنگک
نان سنگک
تعداد تصوير : 8
بازدید : 2248
سنگ خارا
سنگ خارا
تعداد تصوير : 16
بازدید : 4830
مس و آهن نه کوهی
مس و آهن نه کوهی
تعداد تصوير : 9
بازدید : 953
همه ...