پخت سنتی نیشكر

پخت سنتی نیشكر

11 بهمن 1393

نیشکر در کارگاه‌های سنتی گیلان و گلستان فراوری شده و علاوه بر شکر دوشاب نیز از آن گرفته می‌شود. شکر حاصل از آن به رنگ قهوه‌ای یا به زبان محلی سیاه شکر، خواص زیادی دارد. مراحل انجام کار به این ترتیب است که ابتدا پس از تمیز کردن نیشکر درکارگاه های سنتی، آب نیشکرها با استفاده از دستگاه گرفته می شود. آب حاصل از نیشکرها را در داخل ظرف فلزی بزرگی میریزند و بعد از قرار دادن برروی حرارت و صرف مدت زمانی نسبتا طولانی (بین۶ تا ۸ساعت) و هم زدن های مدارم بیش از ۹۰درصد از آب نیشکرها بخار شده و کفی به رنگ قهوه ای ایجاد میشود. بعد از برداشتن کف مایع سیاه رنگ باقی می ماند که “دوشاب” نام دارد. دوشاب یا این مایع سیاه رنگ همچنان حرارت داده شده و بصورت مداوم هم زده میشود تا جایی که تبدیل به شکری به رنگ قهوه ای روشن یا تیره شود و پس آماده شدن شکر آنرا داخل قالب ریخته و در جای خنک قرار میدهند تا سفت شود. پس از پایان پخت شکرسیاه که پر از خواص غنی دارویی و سرشار از انرژی‌ است، این مصحول اغلب در بازارهای هفتگی عرضه می‌شود.


يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
عابر بانک
عابر بانک
مدت ويدئو : 03:40
بازدید : 8024
مراقبت از عینک شنا
مراقبت از عینک شنا
مدت ويدئو : 01:51
بازدید : 339
اسطرلاب
اسطرلاب
مدت ويدئو : 5:25
بازدید : 1091
دلایل جوش آوردن موتور خودرو
دلایل جوش آوردن موتور خودرو
مدت ويدئو : 5:00
بازدید : 157
همه ...
بیوتکنولوژی
بیوتکنولوژی
مدت پادکست : 2:54
بازدید : 924
رعد و برق چیست؟
رعد و برق چیست؟
مدت پادکست : 4:13
بازدید : 3403
بلور آماتیس
بلور آماتیس
مدت پادکست : 2:27
بازدید : 626
دم و بازدم
دم و بازدم
مدت پادکست : 2:42
بازدید : 650
شنونده خوبی باشیم
شنونده خوبی باشیم
مدت پادکست : 3:21
بازدید : 32
همه ...
قفل های قدیمی
قفل های قدیمی
تعداد تصوير : 20
بازدید : 2254
پرورش بلدرچین
پرورش بلدرچین
تعداد تصوير : 12
بازدید : 4274
ماده مخدر کراک
ماده مخدر کراک
تعداد تصوير : 8
بازدید : 2665
مس و طلای جیرفت
مس و طلای جیرفت
تعداد تصوير : 9
بازدید : 1142
سنگ ماه
سنگ ماه
تعداد تصوير : 8
بازدید : 1560
همه ...