بیننده گرامی، شما هم می توانید عکس ها و آثار صوتی و تصویری مورد علاقه خود را در نگاه به اشتراک بگذارید. لطفا از اینجا
(http://negahmedia.ir/member)
شروع کنید

خانه | شهر ها | روستاها | اماکن زیارتی | اماکن تاریخی | جاذبه های طبیعی | موزه ها | فرهنگ محلی | صنایع دستی | مشاهیر استان



بازدید : 2634
15 شهريور 1393
100 / 2.6
 

سوهان گونه هایی شیرینی ایرانی و به عبارتی، نوعی حلوا است که از گندم نیده پزند.سوهان به شکل‌ها و انواع مختلفی نظیر: سوهان عسلی، سوهان کنجدی، سوهان حلوایی، سوهان بادامی، سوهان گزی، سوهان لقمه، سوهان کره‌ای و غیره تولید و عرضه می‌شود. سوهان قم به خوبی معروف است. در شهرستان زرند در استان کرمان هم سوهان زرند وجود دارد. از عمده مواد اولیه مورد استفاده در پخت و تهیه سوهان می‌توان به آب، آرد سبوس‌دار، جوانه گندم، شکر، روغن، زرده تخم مرغ، هل، زعفران و مغز پسته اشاره کرد. این شیرینی در گذشته بیشتر به شیوه سنتی و با دست تولید می‌شده است. ولی در حال حاضر پخت این شیرینی با کمک دستگاهها و قالب گیرهای مخصوص انجام می‌گیرد.قدمت پخت سوهان به زمان قاجار بازمی گردد. زمانی که ساخت صحن مطهر حضرت معصومه(س) به پایان رسیده بود در مراسم افتتاحیه فردی به نام ملاابراهیم شماعی، غذای جدیدی تهیه کرده بود که در آن زمان حلوا نام داشت اما با حلوایی که ما می شناسیم متفاوت بود. بزرگانی که در این مراسم شرکت داشتند وقتی «حلوا» را پس از ناهار خوردند، یکی از آنها می گوید: این چه شیرینی بود که غذای مرا هضم کرد و مثل سوهان غذا را برید؟ آن روز این شیرینی مورد استقبال تمام مردمی قرار گرفت که در مراسم ساخت حرم مطهر حضرت معصومه(س) شرکت داشتند و از آن پس نام این حلوای جدید به سوهان تغییر پیدا کرد. تهیه سوهان به روش سنتی از آن زمان شکل گرفت .سوهان سنتی یا نوع ابتدایی آن به سوهان گل نازک معروف بوده است که در تهیه آن روغن حیوانی، جوانه گندم، زعفران، آرد، شکر و هل به کار می بردند. در روش سنتی، مواد را در دیگ های بزرگ ریخته و با وسیله ای به نام هستون هم می زدند. البته کیفیت سوهان های قدیم با حالا فرق داشت. ۷۰سال پیش موادی که از آن سوهان تهیه می کردند، طبیعی تر و بهتر بود و قدیمی ترها معتقدند سوهان قدیمی طعم و مزه بهتری داشته است..ویژگی های سوهان با کیفیت، به مرغوبیت مواد اولیه آن برمی گردد. نوع روغنی که در تهیه سوهان به کار گرفته می شود، بسیار مهم است. نوع کره حیوانی و میزان موادی که در پخت مورد استفاده قرار می گیرد اهمیت دارد. سوهانی که به دندان نچسبد و سفت نباشد مرغوب است. طعم سوهان نامرغوب به گونه ای است که خریدار با چشیدن کمی از سوهان متوجه می شود که سوهان مرغوب نیست و کیفیت مواد اولیه آن پائین است. سوهان های نامرغوب طعم نامطلوبی داشته و تازه نیستند.

کلمات کليدي :
يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
تاریخچه سوهان قم
تاریخچه سوهان قم
مدت ويدئو : 04:15/1
بازدید : 5293
سوهان
سوهان
تعداد تصوير : 16
بازدید : 2634
سوهان
سوهان
مدت ويدئو : 3:58/1
بازدید : 2789
فرش قم
فرش قم
مدت ويدئو : 06:21/1
بازدید : 2136


پنیر محلی گیلان
پنیر محلی گیلان
مدت پادکست : 1:51
بازدید : 2849
لندو
لندو
تعداد تصوير : 4
بازدید : 2768
حلوا چوبه
حلوا چوبه
مدت پادکست : 4:57
بازدید : 2544
ادویه - سوغات آبادان
ادویه - سوغات آبادان
مدت ويدئو : 03:17/1
بازدید : 3016
رشته ختایی
رشته ختایی
تعداد تصوير : 12
بازدید : 1414