بیننده گرامی، شما هم می توانید عکس ها و آثار صوتی و تصویری مورد علاقه خود را در نگاه به اشتراک بگذارید. لطفا از اینجا
(http://negahmedia.ir/member)
شروع کنید

خانه | شهر ها | روستاها | اماکن زیارتی | اماکن تاریخی | جاذبه های طبیعی | موزه ها | فرهنگ محلی | صنایع دستی | مشاهیر استان



بازدید : 1971
10 تير 1393
100 / 1.4
 

رشته خشکار شیرینی مخصوص گیلانی است که ظاهرا عقبه این شیرینی به شهرستان فومن برمیگردد هر ساله با آغاز ماه مبارک رمضان این شیرینی بی نظیر مورد استقبال بیشتری قرار می گیرد. در ادامه تصاویر پخت این شیرینی خوشمزه را میتوانید ببینید ضمن اینکه طرز تهیه آن را نیز میتوانید بخوانید … مواد لازم برای‎ ‎تهیه رشته‎ : آرد برنج ‏‎ ۲: ‎پیمانه پلوپز‎ آب ‏‎ ۴ : ‎پیمانه یا به‎ ‎میزان لازم‎ مواد لازم جهت تهیه‎ ‎خشکبار مغزگردو‎۱۰۰: ‎گرم‎ مغز هل‎ ۳: ‎قاشق‎ ‎مرباخوری‎ ‎ دارچین:‎ ۵/۳ ‎قاشق مرباخوری‎ ‎ زنجبیل :در صورت تمایل‎ ۱ ‎قاشق چایخوری‎ شکر: ‎پیمانه پلوپز‎ ‎ مواد لازم برای تهیه‎ ‎شربت ‎: آب‎ ۱٫۵: ‎لیوان‎ شکر :به میزان لازم‎ دارچین ‏:‎۱ ‎‏ قاشق مرباخوری‎ روغن :برای سرخ کردن‎ ‎‏ به میزان لازم‎ طرزتهیه ‎: ‎ ابتدا آرد برنج را الک کرده سپس آب را کم کم‎ ‎به آن اضافه می کنیم تا بصورت خمیر نرمی دربیاید ‏خمیر را به مدت ۴۵ دقیقه ورز می‏‎ ‎دهیم سپس کم کم آب را اصافه می کنیم و نیز باز توسط دست ‏ورز می دهیم تا مایع تقریبا‎ ‎شلی دربیاید به صورتی که از شانه مخصوص به راحتی خارج شود این کار ‏ورز دادن به مدت‎ ۱٫۵ ‎تا ۲ ساعت طول می کشد زیرا برنج در زمان ورز دادن ور می آید. سپس ‏تمام مواد‎ ‎خشکبار را که در مواد لازم ذکر شده را با هم مخلوط می کنیم سینی مسی را چرب کرده‎ ‎بوسیله برس یا دستمال چرب و از مایع آرد درون شانه مخصوص ریخته و بصورت دایره ای یا‎ ‎ضربدری پهن می کنیم تا بصورت رشته دربیاید سپس بعد از مدت کوتاهی از سینی مسی آنرا‏‎ ‎جدا ‏کرده و مواد خشکبار را داخل آن می ریزیم به میزان نصف قاشق مرباخوری و بعد‎ ‎کاملا می پیچیم ‏روغن را در ظرف مورد نظر ریخته و رشته خشکبار را در آن سرخ می کنیم‎ ‎بعضی از افراد تمایل دارند ‏که بدون شیره یا شربت مصرف کنند اگر به این طور میل کردن‎ ‎تمایل دارید کافی است مانند کتلت ‏سرخ کنید یا اینکه شربت آنرا درست کرده و رشته‎ ‎خشکبارها را درون آن گذاشته و به مدت ۳ دقیقه ‏روی حرارت قرار می دهیم اگر رشته‎ ‎خشکبارها زیاد بماند در درون شربت له می شود‎. (می توانید شربت هم درست نکنید در روغن غوطه ور تک تک سرخ کرده بعد در صافی می گذاریم تا روعن اضافی آن گرفته شود وهمانطور که داغ است دو طرفش را سریع شکر می پاشیم. من به این روش درست می کنم مثل مادرم چون در قدیم هم اینطور تهیه می کردن البته آنها خیلی بزرگ و تو خالی بودن وقتی در روغن می انداختیم حسابی پف می کرد و بسیار تردو بزرگ می شد که چند تای آن یک دیس را پر میکرد ومعمولا در ماه رمضان استفاده می شد این شیرینی مخصوص افطار و گیلان بود. این در موردرشته خشکار ساده بود که مواد داخل را نداشت و پف می کرد. ولی حالا که جدید تر شده پف نمی کند . حتما نکاتی یا فوت وفنی بوده که کسی یاد نگرفته است و بکار نمی برد تا پف کند وزیر دندان ترد وخوشمزه تر باشد).شما هم میتواتید هم ساده وهم داخلش خشکبار بریزید . طرزتهیه شیره ‎: آب و شکر‎ ‎را مخلوط کرده روی حرارت قرار داده و کمی دارچین را اضافه می کنیم سپس می گذاریم تا ‏‏۵‏‎ ‎دقیقه بجوشد سپس رشته ها را اضافه می کنیم به مدت ۳ دقیقه البته توجه داشته باشید‏‎ ‎باز هم رشته ‏ها باید سرخ شوند…

کلمات کليدي :
يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
مکرومه
مکرومه
مدت پادکست : 1:09
بازدید : 3128
نان خولفه
نان خولفه
مدت پادکست : 1:03
بازدید : 2310
رشته خوشکار
رشته خوشکار
مدت پادکست : 1:20
بازدید : 2771
پنیر محلی گیلان
پنیر محلی گیلان
مدت پادکست : 1:51
بازدید : 3012
دارایی
دارایی
مدت پادکست : 1:20
بازدید : 43359
نان تمیجان
نان تمیجان
مدت پادکست : 0:50
بازدید : 2808
نان برنجی گیلان
نان برنجی گیلان
مدت پادکست : 1:08
بازدید : 1529
بادام سوخته
بادام سوخته
مدت پادکست : 1:14
بازدید : 2244
نان كشتا
نان كشتا
تعداد تصوير : 12
بازدید : 5022
کولوشی جارو
کولوشی جارو
مدت پادکست : 1:25
بازدید : 947


شیرینی قرابیه تبریز
شیرینی قرابیه تبریز
مدت ويدئو : 01:36/1
بازدید : 1144
نان روغنی ماسوله
نان روغنی ماسوله
تعداد تصوير : 8
بازدید : 5851
زیره سوغات کرمان
زیره سوغات کرمان
تعداد تصوير : 12
بازدید : 2323
واویشته برنج
واویشته برنج
مدت پادکست : 0:55
بازدید : 2186
خاویار
خاویار
مدت پادکست : 1:15
بازدید : 2323