بیننده گرامی، شما هم می توانید عکس ها و آثار صوتی و تصویری مورد علاقه خود را در نگاه به اشتراک بگذارید. لطفا از اینجا
(http://negahmedia.ir/member)
شروع کنید

خانه | شهر ها | روستاها | اماکن زیارتی | اماکن تاریخی | جاذبه های طبیعی | موزه ها | فرهنگ محلی | صنایع دستی | مشاهیر استان



بازدید : 2828
18 فروردين 1393
100 / -0.6
 

حلوا مسقطی لاری نوعی شیرینی محلی خوش طعم و خوش بویی است که سوغات لارستان می باشد. لارستان شهرستانی است در جنوب استان فارس که در 220 کیلومتری خلیج فارس واقع است. سابقه حضور مسقطی در لارستان به بیش از نیم قرن می رسد و همان طور که از نامش بر می آید از کشور عمان و پایتخت آن یعنی مسقط، توسط تجارت پیشگان لارستانی وارد این شهر شده است. لارستانی ها با تغییر فرمول و نوع پخت مسقطی، آن را با طبع و ذائقه ایرانی سازگار و به محصولی دلنشین و غنی برای خانواده های ایرانی تبدیل کرده اند.ترکیبات اصلی مسقطی لاری شامل نشاسته، شکر، زعفران، هل و گلاب است که ترکیب مغزهای خوراکی مختلف با آن، سلایق متنوعی را به خود جلب نموده است. معروف ترین سوغاتی و شیرینی شهرِ لار حلوایی است كه مسقطی نامیده می شود . این حلوا ، همان طور كه از نام آن بر می آید ، منسوب به مسقط ، یكی از شهرهای قدیمی عمّان است ، كه تجُّار لارستانی در رفت و آمدهای تجاری به مسقط طرز پخت آن را فراگرفته اند قریبِ 150 سال است كه این حلوا بهترین سوغاتی لار محسوب می شود مسقطی تركیبی از آرد ، شكر، نشاسته ، روغن، مغز پسته و رنگ های گیاهی است و بسیار خوشمزه و مقوّی است . اكنون یكی از كالاهای صادراتی این شهر است ودر بسته بندیهای مختلف و زیبا به مشتریان عرضه می شود بهترین و خوشمزه ترین صادرات لار حلوای مسقطی است.در سالهای اخیر در شهر های دیگر جنوب ایران نیز مسقطی تهیه کرده اند ، اما هنوز موفق به ساخت حلوایی به کیفیت حلوای مسقطی لار نشده اند.این حلوا از شکر ، نشاسته ، روغن ، گلاب ، زعفران ، هل و خلال پسته و بادام ساخته می شود.ابتدا شکر و آب را می جوشانند تا به صورت شیره در آید. بعد نیمی از شیره شکر را با نشاسته مخلوط می کنند و به هم میزنند تا سفت شود و در همان حال به تدریج روغن وبقیه شیره ی شکر را به آن اضافه می کنند. هم زدن این مخلوط تا شکل گرفتن کامل مسقطی ادامه می یابد و پیش از عمل آمدن حلوا مقداری هل ، زعفران وخلال بادام و پسته به آن می افزایندو پس از عمل آمدن آن را در سینی بزرگی می ریزند تا سرد شود. بعد از سرد شدن در قالبهای مخصوص و گوناگون ومتنوع می ریزند و در دیگر شهرهای مناطق ایران صادر می کنند.

کلمات کليدي :
يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
کماج
کماج
مدت ويدئو : 03:01/1
بازدید : 3175
سفال طرح جدید
سفال طرح جدید
تعداد تصوير : 27
بازدید : 2983
نقل تویسرکان
نقل تویسرکان
مدت پادکست : 1:31
بازدید : 1503
کشمش ملایر
کشمش ملایر
مدت پادکست : 4:07
بازدید : 1979
گرده پزی
گرده پزی
مدت ويدئو : 01:45/1
بازدید : 2347
کشک محلی همدان
کشک محلی همدان
تعداد تصوير : 8
بازدید : 3463
مسقطی
مسقطی
تعداد تصوير : 8
بازدید : 2828
انگشت پیج
انگشت پیج
مدت ويدئو : 02:13/1
بازدید : 3516


باقلوای سنتی کاشان
باقلوای سنتی کاشان
مدت پادکست : 3:23
بازدید : 2842
رشته خوشکار
رشته خوشکار
مدت پادکست : 1:20
بازدید : 2762
پولکی
پولکی
مدت ويدئو : 01:02/1
بازدید : 2160
نان محلی شُل شُلَکی
نان محلی شُل شُلَکی
مدت ويدئو : 02:44/1
بازدید : 692
سوغات
سوغات
تعداد تصوير : 16
بازدید : 1854