بیننده گرامی، شما هم می توانید عکس ها و آثار صوتی و تصویری مورد علاقه خود را در نگاه به اشتراک بگذارید. لطفا از اینجا
(http://negahmedia.ir/member)
شروع کنید
ورود

برگ مو

بازدید : 5515
20 آذر 1391
100 / 52.9
 

درخت انگور را "تاک" یا "مو" نیز می‌گویند. در رفع نقرس و زردی و در رفع اختلالات گردش خون موثر است. هنگامی که پوست صورت قرمز و ملتهب است، خوردن دم کرده برگ مو مفید است. از دم کرده برگ مو می توان برای شستشوی چشم در ورم ملتحمه استفاده کرد. برگ مو در معالجه اسهال، اسهال خونی، استفراغ، زخم معده ، و خونریزی معده مفید است. جوشانده برگ مو، سرمازدگی دست و پا را درمان می‌کند. برای برطرف کردن سرما زدگی دست و پا، جوشانده برگ مو را تهیه کرده و دست و پا را به مدت 15 دقیقه در آن قرار می دهند. با برگ مو غذای خوشمزه دلمه را درست می کنند .دلمه برگ مو، یكی از لذیذترین غذاها است كه اگرچه به ظاهر ساده و مختصر به نظر می‌رسد، ولی مرحله آماده‌سازی سخت و وقت‌گیری دارد. مواد لازم نیم كیلو گرم برگ مو - یك كیلوگرم مخلوط سبزی دلمه شامل نعناع، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، تره، شِوید و جعفری كه البته هر چه میزان سبزی‌های معطر آن – یعنی نعناع، مرزه و ترخون – بیشتر باشد، خوشمزه‌تر می‌شود. 2 عدد پیاز بزرگ 5 قاشق سوپ‌خوری روغن مایع 2 پیمانه برنج نصف لیوان لپه نیم كیلوگرم گوشت چرخ كرده 3تا 4 قاشق سوپ‌خوری شكر یك استكان آب لیموترش یا سركه نمك و فلفل و زردچوبه به میزان لازم طرز تهیه: ابتدا برگ‌ها را با آب سرد خوب بشویید. دو سوم قابلمه را از آب پر كرده روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب آن به جوش آید. سپس برگ‌ها را به صورت دسته‌ای آرام در داخل آب در حال جوش آمدن قرار دهید. پس از گذشت 3 دقیقه یا به اصطلاح پس از 2 جوش خوردن، برگ‌ها را در سبدی آبكشی كنید. سبزی‌ها را پاك كرده و پس از شست‌وشو به صورت ریز خرد كنید. برنج و لپه را هم شسته و در قابلمه‌ای حاوی مقداری آب بریزید و بگذارید تا بپزد. در صورت دلخواه، مقداری زردچوبه نیز به آن اضافه كنید تا برنج رنگی شود. دو عدد پیاز را هم خلالی خرد كنید. سپس در داخل تابه كمی روغن بریزید و گوشت چرخ‌كرده و پیاز خرد شده را به همراه كمی زردچوبه در روغن سرخ كنید. بعد از سرخ شدن مواد، تابه را از روی اجاق گاز بردارید و سبزی و برنج و لپه را به آن اضافه كرده و خوب با هم مخلوط كنید. به این صورت مواد داخل دلمه آماده می‌شود. در داخل قابلمه‌ای كه قرار است دلمه‌ها در آن چیده شوند، یك قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید و چند برگ مو را در كف آن قرار دهید. سپس شروع به پیچیدن دلمه‌ها كنید. برای پیچیدن دلمه‌ها یك برگ بزرگ را برداشته و مقداری از مواد مخلوط را در میان آن بریزید. سپس اطراف برگ را روی مواد برگردانید تا در واقع بقچه‌ای از برگ مو درست شود. هر یك از بقچه‌ها را به صورت وارونه در داخل قابلمه قرار دهید، بعد از آنكه تمام بقچه‌ها را در قابلمه و در كنار و روی هم چیدید، 2 لیوان آب و 3 قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه كنید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید. پس از جوش آمدن آب، شعله اجاق گاز را كم كنید و بگذارید تا آرام آرام بپزد. اضافه كردن چاشنی آن باید در مراحل پایانی طبخ – یعنی زمانی حدود یك ساعت و نیم پس از شروع پخت – انجام شود. برای درست كردن این چاشنی، سركه یا آبلیمو را به همراه شكر در كاسه كوچكی بریزید و كمی حرارت دهید تا شكر به طور كامل حل شود. سپس آن را روی دلمه‌ها بریزید و بگذارید تا مرحله پخت دلمه كامل شده و چاشنی خوب جذب آن شود نكته1: اگر چاشنی را در مراحل اولیه پخت اضافه كنید، برگ‌ها سفت می‌شوند. نكته2: در صورتی كه دوست دارید این چاشنی در مواد داخل دلمه نیز وجود داشته باشد، می‌توانید مخلوط كردن شكر، آبلیمو و سركه را در مراحل اولیه انجام داده و مقداری از این چاشنی را در داخل مواد دلمه هم بریزید و با آنها مخلوط كنید. نكته3: با توجه به اینكه همه برگ‌ها به صورت كامل و یك اندازه نیستند و احتمالا چاك‌هایی نیز در فرم آنها وجود دارد، شما می‌توانید 2 برگ كوچك چاك‌دار را روبه‌روی هم قرار دهید و در واقع برگ بزرگی را به این طریق درست كنید.

مجموعه : کودک، زن و خانواده/آشپزی و غذاهای محلی
ارسال کننده: لرستان
کلمات کليدي :
يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
ویدئو (2391)
کاهش تندی غذا
کاهش تندی غذا
مدت ويدئو : 05:04
بازدید : 3335
نان شیری
نان شیری
مدت ويدئو : 04:13
بازدید : 1829
شله ماستی  عشایری
شله ماستی عشایری
مدت ويدئو : 06:45
بازدید : 525
چای کرک
چای کرک
مدت ويدئو : 1:33
بازدید : 118
طرز تهیه همبرگر با پنیر ورقه ای
طرز تهیه همبرگر با پنیر ورقه ای
مدت ويدئو : 05:36
بازدید : 383
پادکست (1701)
پفک خانگی
پفک خانگی
مدت پادکست : 5:54
بازدید : 378
خیارشور خانگی
خیارشور خانگی
مدت پادکست : 1:19
بازدید : 676
آش بلغور
آش بلغور
مدت پادکست : 2:50
بازدید : 574
اسلامبولی پلو
اسلامبولی پلو
مدت پادکست : 1:49
بازدید : 1181
دمی گشنیز
دمی گشنیز
مدت پادکست : 2:27
بازدید : 1044
عکس (75)
نان چمبک
نان چمبک
تعداد تصوير : 8
بازدید : 1510
نان رمضان تبریز
نان رمضان تبریز
تعداد تصوير : 12
بازدید : 3803
كباب سنتى بناب
كباب سنتى بناب
تعداد تصوير : 16
بازدید : 6004
زولبیا بامیه
زولبیا بامیه
تعداد تصوير : 8
بازدید : 3591
بریانی
بریانی
تعداد تصوير : 7
بازدید : 5771

.استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذکر منبع مجاز مي باشد
© All rights reserved by negahmedia.ir
Email : negah@irib.ir