بیننده گرامی، شما هم می توانید عکس ها و آثار صوتی و تصویری مورد علاقه خود را در نگاه به اشتراک بگذارید. لطفا از اینجا
(http://negahmedia.ir/member)
شروع کنید
ورود

برگ مو

بازدید : 5548
20 آذر 1391
100 / 52.3
 

درخت انگور را "تاک" یا "مو" نیز می‌گویند. در رفع نقرس و زردی و در رفع اختلالات گردش خون موثر است. هنگامی که پوست صورت قرمز و ملتهب است، خوردن دم کرده برگ مو مفید است. از دم کرده برگ مو می توان برای شستشوی چشم در ورم ملتحمه استفاده کرد. برگ مو در معالجه اسهال، اسهال خونی، استفراغ، زخم معده ، و خونریزی معده مفید است. جوشانده برگ مو، سرمازدگی دست و پا را درمان می‌کند. برای برطرف کردن سرما زدگی دست و پا، جوشانده برگ مو را تهیه کرده و دست و پا را به مدت 15 دقیقه در آن قرار می دهند. با برگ مو غذای خوشمزه دلمه را درست می کنند .دلمه برگ مو، یكی از لذیذترین غذاها است كه اگرچه به ظاهر ساده و مختصر به نظر می‌رسد، ولی مرحله آماده‌سازی سخت و وقت‌گیری دارد. مواد لازم نیم كیلو گرم برگ مو - یك كیلوگرم مخلوط سبزی دلمه شامل نعناع، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، تره، شِوید و جعفری كه البته هر چه میزان سبزی‌های معطر آن – یعنی نعناع، مرزه و ترخون – بیشتر باشد، خوشمزه‌تر می‌شود. 2 عدد پیاز بزرگ 5 قاشق سوپ‌خوری روغن مایع 2 پیمانه برنج نصف لیوان لپه نیم كیلوگرم گوشت چرخ كرده 3تا 4 قاشق سوپ‌خوری شكر یك استكان آب لیموترش یا سركه نمك و فلفل و زردچوبه به میزان لازم طرز تهیه: ابتدا برگ‌ها را با آب سرد خوب بشویید. دو سوم قابلمه را از آب پر كرده روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب آن به جوش آید. سپس برگ‌ها را به صورت دسته‌ای آرام در داخل آب در حال جوش آمدن قرار دهید. پس از گذشت 3 دقیقه یا به اصطلاح پس از 2 جوش خوردن، برگ‌ها را در سبدی آبكشی كنید. سبزی‌ها را پاك كرده و پس از شست‌وشو به صورت ریز خرد كنید. برنج و لپه را هم شسته و در قابلمه‌ای حاوی مقداری آب بریزید و بگذارید تا بپزد. در صورت دلخواه، مقداری زردچوبه نیز به آن اضافه كنید تا برنج رنگی شود. دو عدد پیاز را هم خلالی خرد كنید. سپس در داخل تابه كمی روغن بریزید و گوشت چرخ‌كرده و پیاز خرد شده را به همراه كمی زردچوبه در روغن سرخ كنید. بعد از سرخ شدن مواد، تابه را از روی اجاق گاز بردارید و سبزی و برنج و لپه را به آن اضافه كرده و خوب با هم مخلوط كنید. به این صورت مواد داخل دلمه آماده می‌شود. در داخل قابلمه‌ای كه قرار است دلمه‌ها در آن چیده شوند، یك قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید و چند برگ مو را در كف آن قرار دهید. سپس شروع به پیچیدن دلمه‌ها كنید. برای پیچیدن دلمه‌ها یك برگ بزرگ را برداشته و مقداری از مواد مخلوط را در میان آن بریزید. سپس اطراف برگ را روی مواد برگردانید تا در واقع بقچه‌ای از برگ مو درست شود. هر یك از بقچه‌ها را به صورت وارونه در داخل قابلمه قرار دهید، بعد از آنكه تمام بقچه‌ها را در قابلمه و در كنار و روی هم چیدید، 2 لیوان آب و 3 قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه كنید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید. پس از جوش آمدن آب، شعله اجاق گاز را كم كنید و بگذارید تا آرام آرام بپزد. اضافه كردن چاشنی آن باید در مراحل پایانی طبخ – یعنی زمانی حدود یك ساعت و نیم پس از شروع پخت – انجام شود. برای درست كردن این چاشنی، سركه یا آبلیمو را به همراه شكر در كاسه كوچكی بریزید و كمی حرارت دهید تا شكر به طور كامل حل شود. سپس آن را روی دلمه‌ها بریزید و بگذارید تا مرحله پخت دلمه كامل شده و چاشنی خوب جذب آن شود نكته1: اگر چاشنی را در مراحل اولیه پخت اضافه كنید، برگ‌ها سفت می‌شوند. نكته2: در صورتی كه دوست دارید این چاشنی در مواد داخل دلمه نیز وجود داشته باشد، می‌توانید مخلوط كردن شكر، آبلیمو و سركه را در مراحل اولیه انجام داده و مقداری از این چاشنی را در داخل مواد دلمه هم بریزید و با آنها مخلوط كنید. نكته3: با توجه به اینكه همه برگ‌ها به صورت كامل و یك اندازه نیستند و احتمالا چاك‌هایی نیز در فرم آنها وجود دارد، شما می‌توانید 2 برگ كوچك چاك‌دار را روبه‌روی هم قرار دهید و در واقع برگ بزرگی را به این طریق درست كنید.

مجموعه : کودک، زن و خانواده/آشپزی و غذاهای محلی
ارسال کننده: لرستان
کلمات کليدي :
يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
ویدئو (2441)
متنجن گیلان
متنجن گیلان
مدت ويدئو : 5:58
بازدید : 31
کوکوی کدوسوئیسی
کوکوی کدوسوئیسی
مدت ويدئو : 06:00
بازدید : 719
اسپاگتی با میگو گریل و سس کاری
اسپاگتی با میگو گریل و سس کاری
مدت ويدئو : 3:57
بازدید : 227
چیپس ماهی
چیپس ماهی
مدت ويدئو : 5:25
بازدید : 242
آموزش ساندویچ رست بیف
آموزش ساندویچ رست بیف
مدت ويدئو : 05:05
بازدید : 334
پادکست (1706)
بال مرغ کبابی
بال مرغ کبابی
مدت پادکست : 2:54
بازدید : 454
کوکو باقالی
کوکو باقالی
مدت پادکست : 2:08
بازدید : 901
پسته پلو
پسته پلو
مدت پادکست : 2:31
بازدید : 399
کلوچه ماهی
کلوچه ماهی
مدت پادکست : 2:49
بازدید : 528
همبرگر گوشت
همبرگر گوشت
مدت پادکست : 1:57
بازدید : 1209
عکس (77)
حلوای سیاه اردبیل
حلوای سیاه اردبیل
تعداد تصوير : 12
بازدید : 12975
زولبیا و بامیه
زولبیا و بامیه
تعداد تصوير : 16
بازدید : 3790
فطیر
فطیر
تعداد تصوير : 8
بازدید : 5899
بزرگترین کیک زعفرانی جهان
بزرگترین کیک زعفرانی جهان
تعداد تصوير : 12
بازدید : 2019
ژله رنگین کمان
ژله رنگین کمان
تعداد تصوير : 12
بازدید : 2994

.استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذکر منبع مجاز مي باشد
© All rights reserved by negahmedia.ir
Email : negah@irib.ir