گیاه مارچوبه

گیاه مارچوبه

27 فروردين 1399

گیاه مارچوبه گیاهی از خانواده سوسنی ها (Liliaceae) است. خصوصیات گیاهشناسی: مارچوبه گیاهی تک لپه و چندساله و دوپایه است که دارای ساقه های نرم که به طور معمول اسپیر (Spear) نامیده می شود، می باشد. ریزوم این گیاه ریشه های ضخیم و گوشتی دارد که در مقابل سرمای زمستان مقاوم است. ریشه مارچوبه چندین سال در زمین باقی می ماند. برگ های مارچوبه دارای بریدگی های زیادی است. مارچوبه دارای دو نوع ساقه است. اول ساقه های هوایی نازک به رنگ سبز که پس از برداشت ساقه های جوان به وجود می آید و ارتفاع آن گاهی اوقات به پنج متر نیز می رسد. دیگری ساقه های جوان است که قسمت های قابل استفاده مارچوبه را تشکیل می دهد. این ساقه ها از روی ریزوم ظاهر می شوند و قبل از اینکه از خاک خارج شوند باید قطع گردند. طول این ساقه ها بین 15 تا 25 سانتیمتر متغیر است. ساقه های هوایی و برگ ها در اثر سرمای زمستان خشک می شوند. بخش زیرزمینی این گیاه از ریزوم با تعدادی جوانه و ریشه های ذخیره ای و افشان تشکیل شده است که به طور کامل تاج نامیده می شود. ریشه های ذخیره ای آبدار و گوشتی و غیرمنشعب می باشند که این به دلیل دارا بودن نقش ذخیره ای در آنها است و به طور کل این ریشه ها قدرت جذب کمی دارند و نقش جذب مواد بر عهده ریشه های افشان می باشد. ریشه های افشان طول عمر کوتاهی دارند و هر ساله از بین رفته و ریشه های جدید جایگزین آنها می شوند. ریشه های افشان از بافت آوندی ریشه های ذخیره ای منشعب می شوند. ریزوم ها به طور گسترده ای بافت های بزرگ را احاطه کرده و ذخیره ی کمی از کربوهیدرات ها دارند، در واقع به عنوان یک رابط یا مجرا برای انتقال کربوهیدرات ها از ریشه های ذخیره ای به بافت های بالا نقش دارند. خواص درمانی و کاربردهای صنعتی: امروزه از مارچوبه به صورت کنسرو شده، منجمد شده و آبگیری شده استفاده می شود. اگرچه مارچوبه کنسرو شده ارزش غذایی بیشتری نسبت به نوع منجمد شده دارد، اما محصولات منجمد شده کیفیت بالاتری دارد. بذر مارچوبه به عنوان جانشینی برای قهوه عمل می کند. ساقه جوان خوراکی (اسپیر) شامل اسید آسپاراژین، اسید آمینو سوکسینیک و منو آمید است. روغن های اتری گوگرددار (متیل مرکاپتان و وانیلین)، سلولز، املاح معدنی و ویتامین های مختلف موجود در آن باعث طعم و مزه مخصوص و خواص دارویی آن می شود. انواع سبز مارچوبه دارای ویتامین های بیشتری هستند. مصرف مارچوبه برای بیماران مبتلا به امراض کلیوی توصیه می شود. مارچوبه دارای ترکیبی به نام روتین است که از خونریزی جلوگیری می کند.


يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
کالانکوا
کالانکوا
مدت ويدئو : 04:01
بازدید : 7905
تولید گل درتهران انگلیسی
تولید گل درتهران انگلیسی
مدت ويدئو : 05:49
بازدید : 1272
آموزش پیوند مرجان و کاکتوس
آموزش پیوند مرجان و کاکتوس
مدت ويدئو : 4:23
بازدید : 478
گیاه هویا
گیاه هویا
مدت ويدئو : 03:43
بازدید : 2531
گل اشرفی
گل اشرفی
مدت ويدئو : 04:13
بازدید : 3188
همه ...
آشنایی با خواص گیاه سپستان
آشنایی با خواص گیاه سپستان
مدت پادکست : 3:03
بازدید : 66
چای کوهی
چای کوهی
مدت پادکست : 1:31
بازدید : 2901
زنجبیل‌ شامی
زنجبیل‌ شامی
مدت پادکست : 2:06
بازدید : 1762
رامبوتان
رامبوتان
مدت پادکست : 1:05
بازدید : 938
ارکیده دندروبیوم
ارکیده دندروبیوم
مدت پادکست : 1:48
بازدید : 399
همه ...
هل سیلانی
هل سیلانی
تعداد تصوير : 16
بازدید : 1471
درخت بید مجنون
درخت بید مجنون
تعداد تصوير : 12
بازدید : 8712
آجیل نان
آجیل نان
تعداد تصوير : 8
بازدید : 640
رُترابک -گیاه تاجریزی پیچ
رُترابک -گیاه تاجریزی پیچ
تعداد تصوير : 20
بازدید : 3229
آویشن دنایی
آویشن دنایی
تعداد تصوير : 4
بازدید : 5763
همه ...