ریحان مقدس

ریحان مقدس

11 اسفند 1397

ریحان گیاه بوته ای یک ساله ای است که معمولاً طول آن بین ۲۰ تا ۴۵ سانتیمتر است و دارای عطر و بوی مطلوبی است. رنگ ساقه ی بوته ی ریحان سبز تند است و دارای برگ های منظم و بیضی شکل است . گل های ریحان به رنگ سفید یا صورتی در ماه های مرداد یا شهریور به شکل خوشه در انتهای ساقه ی ریحان ظاهر می شوند و پس از چندی از همین گل ها تخم ریحان حاصل می گردد. دو نوع ریحان وجود که یک نوع آن برگ های سبز و نازکی دارد و نوع دیگر برگ های بنفش رنگ دارد.گیاه ریحان بومی هند است. این گیاه هیچ گونه ترشح زیان آوری ندارد و تمام بخش های آن مثل برگ ، گل و حتی ساقه آن بسیار معطر و خوشبو است. از این رو در تمام دنیا به عنوان یک طعم دهنده و عطر دهنده به غذا مورد استفاده قرار می گیرد.در مصر ، زنان گل های ریحان را در استراحتگاه افراد مورد علاقه شان می ریزند ولی در مالزی ریحان را در محل دفن مرده ها می کارند . در مولداوی رسمی وجود دارد که هنوز هم پا برجاست و آن این است که یک مرد زن مورد علاقه اش را با قبول دسته ای ریحان از او انتخاب می کند. پزشکان قدیم به سختی اثر درمانی ریحان را قبول می کردند و بیشتر آنها عقیده داشتند که ریحان گیاهی سمی و خطرناک است. در ایران نیز افسانه ای در مورد ریحان وجود دارد، بدین شرح که : « گویند اسپرغم پیش از انوشیروان نبود. روزی انوشیروان بارعام داده، و به دیوان قضاوت نشسته بود. ناگاه ماری بزرگ از زیر تخت درآمد. حاضران را از دیدن او ترس به هم رسید. قصد او کردند، شاه فرمود بگذارید شاید شکایتی داشته باشد. به دنبال او برفتند تا به کنار چاهی رسیدند. مار بر کنار چاه حلقه زد، آنگاه به درون رفت و برآمد، چون در آن چاه نگاه کردند، ماری دیدند مرده افتاده و عقربی نیش بر او بند کرده، نیزه ای از بالای چاه بر پشت عقرب فرو برودند و همچنان به نزدیک شاه آوردند و شاهنشاه را از حال مار و نیش عقرب آگاه ساختند. چون یک سال بگذشت، هم در آن روز شاه نشسته بود و به شکایات مردم رسیدگی می کرد.همان مار به نزدیک سریر آمد و از دهن خود قدری تخم سیاه بریخت و برفت. شاه فرمود آن تخم را کاشتند. از آن تخم اسپرغم بر آمد و انوشیروان که پیوسته زکام داشت از بوییدن و خوردن آن زکامش برطرف شد. شکی نیست که این داستان به این شکل صحت ندارد ولی بعید نیست که بذر را یکی از شاکیان که به حق خود رسیده بود، به عنوان هدیه آورده باشد.» استفاده از ریحان به عنوان یک گیاه دارویی از زمانهای قدیم رایج بوده، اما امروزه این گیاه ارزشمند وارد جریان زندگی روزانه شده و بیشتر به عنوان یک چاشنی در غذاهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. ریحان تازه را در سفره بسیاری از خانواده های ایرانی می شود دید. به خصوص وقتی پای کباب داغ و دوغ خنک در میان باشد.خاستگاه اصلی ریحان ، آسیا و خاورمیانه است ، اما با جابجائی و کشت آن در سایر مناطق، امروزه دست کم ۵۰۰۰ سال است که صدها رقم از آن را در نواحی مختلف کره زمین می توان دید. . هر کدام از نژادهای این گیاه، از واریته های دارای عطر لیمو گرفته تا ارقام کافور مانند ، دارای ساختمان شیمیایی مخصوص به خود هستند .استفاده از ریحان درغذاهای مدیترانه ای کاربرد زیادی دارد. از این سبزی در غذاهای پختنی و به علاوه از پودر ریحان خشک شده به عنوان یک چاشنی ارزان و سودمند برای طعم بخشیدن به غذاها استفاده می شود. از ریحان مقدس برای سرماخوردگی معمولی، آنفلوانزا، دیابت، آسم، برونشیت، گوش‌درد، ناراحتی معده، بیماری قلبی، تب، هپاتیت ویروسی، مالاریا، استرس و بیماری سل استفاده می‌شود. همچنین از آن برای مسمومیت با جیوه، افزایش طول عمر، دفع‌کننده‌ی پشه و تقابل با نیش مار و عقرب استفاده می‌کنند.ریحان مقدس را بر روی پوست می‌مالند تا عفونت قارچی را از بین ببرد. در پخت‌وپز نیز نعناع مقدس را به سوپ‌های تند و غذاهای سرخ‌کردنی اضافه می‌کنند، زیرا طعم تندی دارد. برخی از کتاب‌های آشپزی گاهی اوقات آن را تحت عنوان «ریحان تند» یاد می‌کنند.اگر ریحان مقدس از طریق خوراکی و در دوره‌ی زمانی کوتاه تا شش هفته مورد استفاده قرار گیرد، احتمالاً مشکلی ایجاد نخواهد کرد. در مورد اثرات استفاده‌ی طولانی‌مدت از آن اطلاعاتی وجود ندارد. بارداری و شیردهی: در مورد استفاده از ریحان مقدس در دوران حاملگی و شیردهی اطلاعاتی در دسترس نیست. پس بهتر است جانب احتیاط را رعایت کرده و از مصرف آن اجتناب کنید. جراحی: ریحان مقدس می‌تواند انعقاد خون را کند کند، پس این نگرانی وجود دارد که در حین یا پس از جراحی، ریسک خونریزی را بیشتر کند. دو هفته قبل از جراحی‌ها، از مصرف ریحان مقدس اجتناب کنید.


يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
خواص سکنجبین
خواص سکنجبین
مدت ويدئو : 02:37
بازدید : 926
گشنیز و خواص آن
گشنیز و خواص آن
مدت ويدئو : 00:39
بازدید : 1703
پیر بهار – اریگرون
پیر بهار – اریگرون
مدت ويدئو : 02:02
بازدید : 448
روش نگه داری از گل میمون
روش نگه داری از گل میمون
مدت ويدئو : 05:04
بازدید : 740
بومادران
بومادران
مدت ويدئو : 03:32
بازدید : 2054
همه ...
گیاه گون
گیاه گون
مدت پادکست : 3:29
بازدید : 3040
ترب
ترب
مدت پادکست : 1:21
بازدید : 1110
حسن یوسف
حسن یوسف
مدت پادکست : 1:15
بازدید : 2128
درخت ممرز
درخت ممرز
مدت پادکست : 3:35
بازدید : 816
گل‌ حسرت
گل‌ حسرت
مدت پادکست : 1:20
بازدید : 1933
همه ...
درخت زالزالک پرپر
درخت زالزالک پرپر
تعداد تصوير : 4
بازدید : 1044
ریش پری
ریش پری
تعداد تصوير : 4
بازدید : 1294
درخت کاکائو
درخت کاکائو
تعداد تصوير : 8
بازدید : 1136
گل  لوبلیا کاردینال
گل لوبلیا کاردینال
تعداد تصوير : 20
بازدید : 870
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی
تعداد تصوير : 16
بازدید : 836
همه ...