سیاه گوش (لینکس)

سیاه گوش (لینکس)

20 ارديبهشت 1397

نام انگلیسی: Eurasian Lynx نام فارسی: سیاه گوش (لینکس) پراکندگی (ترکی: وَرشَک، وارشاق)(ترکمنی: گچی قاپلان)(کردی: کلش)(مازندرانی: پلنگ مول) مشخصات: جثه به مراتب بزرگ‌تر از گربه اهلی است (گاهی با پلنگ اشتبه می‌شود)، دست و پا بلند دم بسیار کوتاه با نوک پهن و سیاه، موهای گونه، بلند و ریش مانند است. در انتهای گوش‌ها، دسته‌ای از موهای سیاه بلند به طول متجاز از چهار سانتی‌متر وجود دارد.پنجه‌ها بسیار پهن‌اند. ردپا تقریباً دو برابر ردپای گربه معمولی است. در اطراف پینه‌ها موهای بلندی وجود دارد که آنها را از سرما حفظ نموده و ماتع از فرورفتن حیوان در برف می‌شود. رنگ موهای پشت خاکستری متمایل به قهوه‌ای با خال‌های بزرگ و کوچک توپر و سیاه رنگ، ‌زیر بدن است. پوشش تابستانی کوتاه‌تر از پوشش زمستانی و خال‌های کاملاً مشخص هستند. اندازه‌ها: طول سروتنه 80 تا 130 سانتی‌متر، دم 11 تا 24 سانتی‌متر، ارتفاع 50 تا 70 سانتی‌متر، وزن 18 تا 38 کیلوگرم. زیستگاه: مناطق جنگلی و استپی، بوته‌زارهای کوهستانی مرتفع. پراکندگی: مناطق کوهستانی البرز گرگان تا الموت، آذربایجان شرقی و غربی. همچنین به تازگی اطلاعاتی مبنی بر مشاهده آن در کرمانشاه، منطقه حفاظت شده دنا، شهرضا، قالی کوه لرستان، همدان منطقه حفاظت شده بافق و پارک ملی توران و اصل گردیده، که هنوز هیچ‌کدام مورد تأیید قرار نگرفته است. ولی از آنجائی که سیاه گوش حیوانی بسیار مخفی کار است احتمال بودن آن در برخی مناطق مذکور و دیگر مناطق وجود دارد. پراکنش‌ جهانی: اروپا و آسیا. عادات: صبح زود و غروب بیشترین فعالیت را دارد. اواسط روز و شب استراحت می‌کند. به صورت انفرادی زندگی می‌کند. در یک شب به طور متوسط تا 20 کیلومتر راه می‌رود. زمستان‌ها در تعقیب طعمه به مناطق پائین‌تر می‌آید و اگر طعمه کم باشد بیشتر از 100 کیلومتر مهاجرت می‌کند. معمولاً در سوراخ های درختان، زیر صخره‌ها و گیاهان انبوه لانه می‌سازد. طعمه خود را با کمین کردن و پریدن بر روی آن شکار می‌کند. غذا: از پستانداران کوچک به اندازه موش تا شوکا، بچه گراز، روباه، گربه وحشی و نیز پرندگان، خزندگان و حشرات تغذیه می‌کند. اغلب سر طعمه خود را گاز می‌گیرد. سیاه گوش قادر است حیواناتی که سه تا چهار برابر بزرگ‌تر از او هستند را شکار کند. گاهی اوقات طعمه را به مدت چند روز تعقیب می‌کند و در فرصتی مناسب دزدانه به او نزدیک می‌شود و در نهایت با هجومی ناگهانی او را می‌گیرد. معمولاً پس از شکار، طعمه را به محل امنی منتقل می‌سازد. تولیدمثل: جفت‌گیری در اواسط زمستان انجام می‌گیرد. پس از حدود 70 روز، یک تا چهار بچه می‌زاید. چشم بچه‌ها پس از 12 روز باز می‌شود، تا یک سالگی وابسته به مادرند. در دو سالگی می‌توانند تولیدمثل کننند. طول عمر در اسارت حدود 21 سال است. وضعیت فعلی: سیاه گوش دشمن طبیعی مشخصی ندارد، گاهی مورد حمله سگ‌های گله، گرگ و پلنگ قرار می‌گیرد. به علت زندگی در مناطق دور از دسترس، از وضعیت زیستی آن اطلاع زیادی در دست نیست. به تازگی یک نمونه در ارتفاعات گرگان و چند نمونه در ارتفاعات آذربایجان شکار شده است. یک نمونه هم در ارتفاعات کلند واقع در منطقه حفاظت شده ارسباران که توسط سگ گله کشته شده بود، مشاهده و مورد بررسی قرار گرفت.


يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
سینه سرخ
سینه سرخ
مدت ويدئو : 03:16
بازدید : 5294
پرنده نوک خنجری
پرنده نوک خنجری
مدت ويدئو : 01:44
بازدید : 872
ستاره دریایی
ستاره دریایی
مدت ويدئو : 5:51
بازدید : 499
خارپشت اروپایی
خارپشت اروپایی
مدت ويدئو : 2:25
بازدید : 260
لاله وشان
لاله وشان
مدت ويدئو : 05:35
بازدید : 849
همه ...
زنگوله بال
زنگوله بال
مدت پادکست : 2:14
بازدید : 599
ماهی رنگین کمان قلمی
ماهی رنگین کمان قلمی
مدت پادکست : 2:41
بازدید : 350
ماهی جک دمپسی
ماهی جک دمپسی
مدت پادکست : 2:37
بازدید : 324
ماهی خورک
ماهی خورک
مدت پادکست : 2:12
بازدید : 761
گلد فیش (ماهی طلایی)
گلد فیش (ماهی طلایی)
مدت پادکست : 2:38
بازدید : 363
همه ...
گلو آبی
گلو آبی
تعداد تصوير : 12
بازدید : 528
گاو دریایی
گاو دریایی
تعداد تصوير : 16
بازدید : 114
اسب سیاه و اسب سفید از نژاد کرد
اسب سیاه و اسب سفید از نژاد کرد
تعداد تصوير : 4
بازدید : 2657
گنجشک ها
گنجشک ها
تعداد تصوير : 6
بازدید : 1197
آبچلیک دودی
آبچلیک دودی
تعداد تصوير : 12
بازدید : 550
همه ...