گیاه بشقابی

گیاه بشقابی

05 فروردين 1397

گیاه بشقابی گیاهی گوشتی با ساقه های کم و بیش منشعب است. این گیاه همیشه سبز است و بسیاری از انواع آن ساقه ندارند و یا ساقه کوتاهی دارند. اما در برخی دیگر به تدریج با رشد گیاه و ریزش برگ های پایین، ساقه ارتفاع می یابد. برگ ها به صورت توده ای، کرکدار، به رنگ سبز روشن، گوشتی و پهن، رزت و طوقه ای در ساقه های بسیار کوتاه تشکیل می شوند. به دلیل فرم قرارگیری برگ ها، به این گیاهان، بشقابی گفته می شود. در هر گیاه حدود 100تا200 برگ مشاهده می شود که در حاشیه آنها موهای ظریفی وجود دارد. به طور معمول این گیاه به خاطر برگ های آن که بسیار زیباست پرورش داده می شود. گل ها به رنگ های کر، زرد، صورتی و گاهی نارنجی و یا قرمز دیده می شوند. نکته ی جالب این گیاه این است که پس از گل دادن از بین می رود. شرایط محیط رشد: این گیاهان به صورت دوساله یا چندساله بوده که در نواحی معتدل رشد می کنند. این گونه های گیاهی نسبت به هوای سرد حساس هستند و چنین شرایطی مانع رشد مناسب آنها می شود. دمای مناسب برای آنها 16 تا 19 درجه سانتیگراد و حداکثر تا 30 درجه سانتیگراد می باشد. اگرچه این گیاهان گرما را بیشتر از سرما می پسندند اما بهترین رشد را در دمای 25 درجه سانتیگراد خواهند داشت. بشقابی ها نیاز آبی کمی دارند به طوری که در طی تابستان هر 15 روز یکبار و در طی زمستان هز ماه یک مرتبه آبیاری برای آنها کافی است. در مکان هایی با آفتاب مستقیم و همچنین نیمه سایه رشد می کنند. خاک آنها باید از زهکش خوبی برخوردار باشد. به طور کلی استفاده از خاک لومی یا خاک باغچه به همراه مقداری خاک برگ و ماسه برای رشد آنها مناسب است. آفات و بیماری ها: ممکن است بین برگ ها شته های خونی که حالت پنبه ای دارند دیده شوند، این شته ها شیره ی گیاه را تغذیه کرده و رشد آن را کم می کنند که باید حذف شوند. در صورت مشاهده هرگونه آفت در این گیاه باید به سرعت حذف شود. تکثیر: برای تکثیر این گیاه از ساقه هایش قلمه می گیریم، بطوریکه از زیبایی آن کم نشود و پرپشتی اش از دست نرود. درصورتی که ساقه بریده شده آفت داشته باشد آنرا پاک کرده و ساقه را در داخل آب، ریکات می کنیم، یعنی ساقه بریده شده را در داخل آب دوباره می بریم، تا در ریشه آن هوا پر نشود، چون در اینصورت نمی تواند آب را جذب کند. سپس ساقه را در داخل گلدان مخلوط از ماسه و خاک برگ قرار می دهیم و در دمای 20 تا 25 درجه سانتیگراد نگهداری می کنیم.


يادداشت ها (0 مورد)
براي ثبت نظر و مشاركت در گفتگو ،در سايت ثبت نام نمائيد.
 
تمبر هندی
تمبر هندی
مدت ويدئو : 01:36
بازدید : 995
گشنیز و خواص آن
گشنیز و خواص آن
مدت ويدئو : 00:39
بازدید : 1451
لگجی
لگجی
مدت ويدئو : 01:50
بازدید : 8305
یونجه و خواص آن
یونجه و خواص آن
مدت ويدئو : 02:30
بازدید : 1516
زعفران
زعفران
مدت ويدئو : 02:53
بازدید : 1258
همه ...
کلم کِیل
کلم کِیل
مدت پادکست : 1:39
بازدید : 329
کاکتوس گل ستاره دریایی
کاکتوس گل ستاره دریایی
مدت پادکست : 2:11
بازدید : 195
آموزش کاشت و نگهداری نخل مرداب
آموزش کاشت و نگهداری نخل مرداب
مدت پادکست : 5:44
بازدید : 295
کرچک
کرچک
مدت پادکست : 2:14
بازدید : 879
مرزنگوش‌ وحشی
مرزنگوش‌ وحشی
مدت پادکست : 1:59
بازدید : 1155
همه ...
سورگوم
سورگوم
تعداد تصوير : 12
بازدید : 1258
گیاه کرته
گیاه کرته
تعداد تصوير : 8
بازدید : 1360
افوربیا یا درخت مدادی
افوربیا یا درخت مدادی
تعداد تصوير : 12
بازدید : 2760
تخمه آفتابگردان
تخمه آفتابگردان
تعداد تصوير : 12
بازدید : 778
ساق عروس
ساق عروس
تعداد تصوير : 12
بازدید : 1160
همه ...